Închide

Cea mai mare clinică privată din Cluj, deschisă azi după investiții de 800.000 euro. Afacere bună pentru eparhia greco-catolică

ActualitateSănătateTop News by Mihai Prodan - oct. 22, 2015 0 5513

Cea mai mare clinică privată din Cluj-Napoca – cel puțin după spusele proprietarilor – s-a deschis în această dimineață pe Calea Moților, după investiții de 800.000 de euro.
Hiperclinica deschisă azi funcționează cu 22 de cabinete de servicii de ambulator, imagistică și laborator pe patru nivele ce însumează 1.800 metri pătrați – în total 24 specialități medicale, între care cardiologie, chirurgie, dermatologie sau urologie.
Echipa hiperclinicii deschise azi numără 60 de angajați. Clinica a fost deschisă azi după ce MedLife a intrat pe piața din Cluj în 2008, cu un laborator de analize și un centru de medicina muncii. De atunci, spune președintele Consiliului de Administrație MedLife Mihai Marcu, pe aici au trecut o jumătate de milion de pacienți, cu o medie de 5.200 de analize pe zi. „Devenim primul operator medical care pune la dispoziția clujenilor soluții medicale integrate, ambulator, imagistică și laborator sub un singur acoperiș, satfel încât aceștia să nu fie nevoiți să facă drumuri în plus pentru investigații”, spune Marcu.

„Ne lăudăm că e cea mai mare clinică din județul Cluj în acest moment, suntem 4.000 de medici în echipă, adică 4% din totalul medicilor din țară. MedLife are acționariat majoritar românesc și a avut manageri doar români. Mi se pare normal, managerii români sunt de excepțională calitate. Sunt puține domenii în țară în care liderul e o companie românească”, a adăugat Marcu la deschiderea clinicii. Acesta a adăugat că deschiderea clinicii de azi e al patrulea demers al rețelei de a intra pe piața din Cluj. „Am vrut ca Clujul să fie al doilea după București, dar de fiecare dată nu am finalizat”, a spus el.

MedLife funcționează în România din 1996 iar de atunci a deschis 16 hiperclinici în București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj. Rețeaua numără și un spital de pediatrie, unul de ortopedie și unul de obstetrică-ginecologie, trei maternități și 30 de centre medicale generaliste.

Ceremonia de deschidere a clinicii a fost deschisă de episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu, care a spus că această clădire a fost inițial destinată asociației din subordinea eparhiei, Caritas Eparhial, apoi amenajată ca hotel-restaurant, pentru ca apoi să devină policlinică, „pentru caritate”, spune el.

La deschidere au venit și primarul Emil Boc, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Vakar Istvan.

Acesta din urmă a spus că face o „reverență pentru această asociere între biserică și societatea civilă” – deși societatea civilă de care pomenește el e, de fapt, o firmă. „Aici vor fi și acte de caritate, pe lângă consultații și investigații, care sunt scumpe, ne ridicăm pălăria virtual”, a spus Vakar, adăugând că deschiderea clinicii de azi „e un exemplu de suflet, unde biserica se ocupă de suflete și de viața omului în fiecare zi”. Nu e, însă, nimic caritabil în această ecuație: clădirea aparține eparhiei, care o închiriază unei firme – MedLife SA – care la rândul său facturează servicii medicale pentru bolnavi. Ocazional, însă, anumite „cazuri sociale”, așa cum spun angajații clinicii pentru actualdecluj.ro, sunt tratate fără a li se cere bani.

Deoarece clădirea aparține eparhiei greco-catolice, aceasta a fost și „sfințită” azi de Crihălmeanu și de un sobor de preoți, care au trecut pe la fiecare dintre cele patru etaje. E pentru prima dată când o clădire în care funcționează MedLife – și sunt zeci în cei 19 ani – e „sfințită” de preoți.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.