Închide

Ce spune Primăria despre alunecările de teren de la Baza sportivă La Terenuri, sesizate de către clujeni

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 28, 2023 0 734

Mai multe zone cu alunecări de teren au fost sesizate de clujeni (și fotografiate) în Baza sportivă „La Terenuri” din cartierul Mănăștur, dată în folosință de Primărie în vara lui 2022. De asemenea, pe grupul Clujul Civic, au fost semnalate și deficiente privind pavajul sau îmbrăcămintea scărilor din respectiva funcțiune sportivă.

Despre aceste probleme, Primăria a arătat pentru Actualdecluj.ro că este la curent cu situația și că, la finalul lunii ianuarie, împreună cu constructorul care a ridicat această bază au fost evidențiate într-un proces verbal, în vedere remedierii lor. Toate problemele au apărut, odată cu ploile abundente de la începul anului, a mai spus Primăria.

 

Pe grupul de Facebook Clujul Civic, au fost sesizate mai multe probleme în cadrul Bazei sportive La Terenuri din cartierul Mănăștur, dată în folosință de Primăriei de jumătate de an, după un șantierul de modernizare cu întârzieri. Ironic, Nicolae Șandor, a postat mai multe fotografii cu zone afectate de alunecări de teren dar și cu scări și pavaje cu stricate, cu titlul „La Terenuri…așteptăm metroul”.

Despre problemele semnalate, Primăria a spus pentru Actualdecluj.ro că este la curent încă de la finalul lunii ianuarie și că acestea au fost cauzate de ploile abundente de la începutul anului.

„În data de 25.01.2023, reprezentanții instituției noastre, împreună cu antreprenorul lucrărilor de la Baza sportivă La Terenuri au întocmit un proces verbal prin care au fost constatate defecțiunile cauzate de ploile abundente din perioada respectivă. Garanția lucrărilor executate în baza contractului nr. 208073/23.04.2020 este de 5 ani de la data semnării procesului verbal de recepție a lucrărilor din data de 15.07.2022. În data de 02.02.2023, a fost notificat antreprenorul în vederea găsirii unor soluții având în vedere deficiențele apărute. Odată ce vom primi un punct de vedere de la executantul lucrărilor, vom putea reveni cu mai multe informații în acest sens”, a arătat Primăria într-un răspuns adresat Actualdecluj.ro.

Baza sportivă din cartierul Mănăștur a fost terminată cu întârziere, teremul de finalizare iniațil fiind toamna lui 2021. Obiectivul a fost recepționat abia în vara lui 2022 (luna iulie).

Contractor general al lucrărilor a fost Asocierea SC RO-Verde Landscaping SRL –SC Opentrans SRL – SC Electrogroup SA – SC Cris Garden SRL – SC Prospect Dill SRL. Valoarea contractului a fost de 26,5 milioane de lei fără TVA, din care servicii de proiectare: 501.360 lei fără TV, servicii de asistență tehnică: 90.680 lei fără TVA,  valoarea lucrărilor de execuție: 25.989.576,15 lei fără TVA.

Fotografii cu problemele semnalate în baza La Terenuri:
sursă foto: Facebook/Clujul Civic/Nicolae Șandor

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.