Închide

Ce spune grupul Bosch despre fabrica din Cluj: „Locaţia şi-a triplat producţia de la inaugurare”

EconomieTop News by Kristina Reştea - mai 27, 2016 0 818

Bosch, unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel mondial în furnizarea de tehnologii și servicii, a încheiat anul fiscal 2015 cu o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei (272 milioane de euro) în vânzări consolidate în România, anunţă compania. La Cluj, locaţia din Jucu şi-a triplat producţia de la inaugurare, iar centrul de inginerie lucrează cu 100 de oameni.

Achiziția completă a două foste joint- venture deținute în părți egale, BSH Hausgeräte GmbH și Robert Bosch Automotive Steering GmbH, a crescut vânzările cu 30 procente, au precizat reprezentanţii companiei. „ Pentru anul 2016 ne așteptăm, în continuare, la o creștere puternică în România, în toate sectoarele noastre de activitate”, a spus Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România.

Investiţiile din 2015 au ajuns la aproximativ 40 de milioane de euro în România, iar investiţiile pentru anul în curs merg înspre dezvoltarea locațiilor de producție pentru Soluții de mobilitate. „Capacitatea în creștere și operațiunile în expansiune ale fabricilor Bosch din Blaj și Cluj, precum și extinderea activităţilor de Cercetare-Dezvoltare consolidează prezenţa companiei şi potenţialul constant de creştere în România. Locația din Jucu și-a triplat producția de la inaugurarea în anul 2014”, arată reprezentanţii companiei. Aici, Bosch produce, printre altele, unități electronice de control pentru asistențăla condus şi unităţi electronice pentru siguranţă,pentru clienți globali din industria auto. În 2015 și 2016, fabrica de componente auto din Jucu a adăugat produse noi în portofoliul propriu, inclusiv componente pentru airbaguri şi sisteme de asistență la parcarepentru un plus de siguranță și confort.

Vezi când şi cum s-a inaugurat fabrica Bosch de la Cluj, care, alături de centrul italienilor de la De’Longhi, venea să mai completeze în parcul industrial Tetarom III golul rămas după plecarea investitorului Nokia:

GALERIE FOTO:Cum a fost Ziua Bosch la Jucu

Ce face centrul de inginerie Bosch de la Cluj

România devine, de asemenea, o parte importantă a rețelei globale de cercetare-dezvoltare, susţin reprezentanţii gigantului mondial. Centrul de inginerie din Cluj, înființat în 2013 și extins cu un nou sediu  în 2015, dezvoltă „tehnologii ale viitorului” în colaborare cu parteneri internaționali și locali. „Aici, peste 100 de tineri ingineri talentaţi se concentrează pe domenii precum conectivitatea, industria conectată – cunoscută şi sub numele de Industria 4.0, energia regenerabilă și conducerea automatizată și efectuează, de asemenea, o gamă largă de teste și analize. Centrul de inginerie din Cluj a început recent să lucreze şi la soluţii pentru Industria 4.0, cu scopul de a impulsiona schimbări strategice în mediul de producție. În unitățile de producție din Cluj și Blaj, Bosch implementează treptat soluții ale Industriei 4.0 pentru a-și creşte competitivitatea, de exemplu printr-o mentenanţă predictivă şi mai rapidă”, susţin reprezentanţii companiei.

Locația din Cluj va inaugura în acest an un centru de instruire prevăzut cu laboratoare echipate cu tehnologie de ultimă oră.

Vezi ce oameni caută Bosch la Cluj:

Nemții de la Bosch caută 14.000 de absolvenți de studii superioare. Vezi ce locuri de muncă sunt disponibile la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare