Închide

Ce spun sindicaliștii despre angajările din spitale fără concurs

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - mart. 17, 2020 0 2167

Sindicaliștii  din sistemul de sănătate se arată îngrijorați de măsura privind angajarea de personal în spitale, fără concurs. Reamintom că președintele României, Klaus Iohannis, a semnat ieri decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Capitolul III care vizează Domeniul sănătății prevede că în această perioadă se pot face angajări la stat fără concurs. Sindicaliștii speră totuși că va exista o minimă verificare a celor care vor fi angajați.

În articolul 16  din decretul semnat de președintele României, Klaus Iohannis, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României se arată că: „în structurile Ministerului Afacerilor Interne, în unitățile sanitare și în serviciile de asistență socială se poate angaja fără concurs, la nevoie, pe durată determinată de 6 luni, personal contractual medical, personal auxiliar, farmaciști, personal de laborator și alte categorii de personal contractual necesare”.

Președintele Sindicatului Județean Sanitas Cluj, Ștefan Roman, a precizat pentru actualdecluj.ro că acesta este un lucru bun însă arată că trebuie să existe „o minimă verificare”. „Nu e foarte în regulă, dar sper să se facă angajări după o minimă estimare”, a spus Roman.

Cât despre deficitul de personal medical, Ștefan Roman a menționat că nu deține date actualizate pentru județul Cluj.  „Există un număr în normativul de personal, altul în statul de funcții aprobat de ordonatorul de credite și altul pe teren, adică situația reală. Sănătatea națională ar trebui să devină o prioritate”, a declarat Roman pentru actualdecluj.ro.

Neajunsuri create de criza coronavirusului

Până acum, potrivit președintelui Sindicatului Sanitas Cluj epidemia COVID-19 nu a creat mari probleme în ceea ce privește echipamentul de protecție, a dezinfectanților sau a produselor de igienă. „Din datele pe care le am nu sunt probleme în ceea ce privește echipamentul de protecție, mănuși, halate, dezinfectanți dar cantitățile sunt limitate. Fiecare manager de spital așteaptă suplimente până la sfârșitul lunii. Unde există probleme, încercăm să le soluționăm”, a declarat Roman. De asemenea, acesta a precizat că în județul Cluj până acum nu se află în carantină niciun medic.

Pe pagina de Facebook a sindicatului, personalul medical din Cluj este invitat să semnaleze posibile probleme.

Reamintim că starea de urgență s-a instituit pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu