Închide

Ce proiecte din Cluj au fost premiate în clasamentul naţional al jucătorilor din industria Turismului

EconomieTop News by Kristina Reştea - mai 09, 2015 0 605

Doar două hoteluri şi un restaurant au prins locuri în Top 3 pe categoriile lor de piaţă într-un clasament naţional, cu premii la Bucureşti. Acestea au fost acordate în această săptămână, în cadrul celui mai important eveniment dedicat industriei hoteliere, a turismului şi a ospitalităţii din România, Hotel Tourism and Leisure Investment Conference.

Menţionăm că intrarea în competiţie s-a făcut după ce investitori, hoteluri, restaurante, agenţii de turism, clienţi şi furnizori au fost invitaţi să îşi trimită nominalizările de proiecte prin simpla completare a formularului de înscriere online.

Vezi AICI lista completă a câştigătorilor, cu premii de 2015 în industria hotelieră, a turismului şi ospitalităţii din România.

JW Marriott Grand Hotel şi Radisson Blu din Bucureşti, dar şi Hilton Sibiu au ocupat podiumul la categoria Hotelul anului, afiliat unui lanţ hotelier internaţional, 5*, segment de piaţă unde Clujul nu are nicio unitate operaţională. Un nume de Cluj ocupă însă locul 2 la Categoria Hotelul anului, 5*, neafiliat unui lanţ internaţional: recent tranzacţionatul City Plaza, care ocupă a doua poziţie în clasamentul naţional, fiind depăşit de Grand Hotel Continental Bucureşti. La „Hotelul anului – categoria 4 stele, afiliat unui lanţ hotelier internaţional” sunt premiate trei unităţi din Bucureşti şi una din Sibiu. Nici la Categoria 4 stele, neafiliat unui lant hotelier internaţional, Clujul nu se numără printre cei care au prins loc pe podium.

Amplasat în vecinătatea unui nou complex de afaceri şi aproape de centrul oraşului, Hampton by Hilton Cluj-Napoca ocupă locul 2 pe segmentul „Cel mai popular hotel al anului (Hoteluri economice & de clasă medie – 3*)”, unde primul loc este al Hotel Caro Parc, iar al treilea îi revine hotelului Rembrandt. Restaurantul de pe strada Napoca deţinut de famila Dunca, Baracca, a fost desemnat „Cel mai bun restaurant cu bucătărie internaţională (la categoria -restaurante selecte, de lux)”, iar Starbucks, care are la Cluj o unitate în Iulius Mall, ar fi cea mai bună reţea de cafenele.

O companie clujeană este a treia „cea mai bună agenţie de turism Business”, conform acestui clasament. Este vorba despre Eximtur Business, divizie a societăţii fondate de familia Morariu la Cluj. Eximtur este şi a doua cea mai bună agenţie de turism a anului, după Christian Tour, care ocupă locul 1.

Vezi ce alte nume clujene au mai „candidat” pentru premii:

Cele mai bune hoteluri şi restaurante din Cluj? Se alege în competiţie naţională. Vezi cine e pe listă şi în ce domenii Clujul e absent

 

Cum a fost procesul de jurizare

ETAPA 1 (1 martie – 31 martie) – Înscrierea în competiţie

Investitori, hoteluri, restaurante, agenţii de turism, clienţi şi furnizori sunt invitaţi via online să trimită nominalizările de proiecte prin simpla completare a formularului de înscriere online.

ETAPA 2 (6 aprilie) – Anunţarea rezultatelor parţiale

Listarea şi anunţarea primilor 12 finalişti din fiecare categorie care vor intra în competiţie. Excepţie face categoria HOTELS & MEETING VENUES.

ETAPA 3 (6 aprilie – 26 aprilie) – Votul online
Votul online se poate exprima o singură data, accesând site-ul evenimentului în perioada 6 aprilie -26 aprilie.

ETAPA 4 (20 aprilie – 26 aprilie) – Votul juriului
Va avea loc selecţia finală a proiectelor, realizată de comisia de jurizare pe fiecare secţiune.

6 MAI – Gala de premiere
TOP HOTEL AWARDS, aflat la cea de-a cincea ediţie, va avea loc in data de 6 mai, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Cine au fost MEMBRII JURIULUI

 

 

 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu