Închide

Ce pregătește Teatrul Național de Ziua Mondială a Teatrului, cu vizite în culise, ”Magicianul” Marian Rîlea pe scenă, jonglerii și ateliere de marionete

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 22, 2023 0 201

Teatrul Național din Cluj-Napoca își deschide porțile în 27 martie, la a 13-a ediție a unui eveniment de gen, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului.

Ziua va începe cu spectacolul de teatru pentru copii, ”Despre Stele”, o producție MiniReactor. Cei mici se vor putea bucura apoi de zona de creație care le este dedicată, de atelierele de marionete, baloane de săpun și jonglerii, și de sesiunea de face painting și baloane modelabile a echipei de la Tărâmul Fericirii. Programul include lectura publică susținută de creatorul seriei ”Olguța”, autorul Alex Moldovan. Acesta va lectura ”Povestiri de citit pe sub bancă”.

Ziua porților deschise include și așteptatele vizite în culise, ghidate de actorii instituției de cultură. De asemenea, programul include o repetiție cu public la cea mai recentă premieră a Teatrului Național, ”Îmblânzirea scorpiei” după William Shakespeare, condusă de regizoarea spectacolului, Leta Popescu.

De la ora 17, actorul Marian Râlea, cunoscut pentru rolul ”Magicianul” din urmă cu trei decenii, revine la Teatrul Național din Cluj-Napoca în postura de invitat special al zilei, pentru un dialog cu actorii Anca Hanu și Cătălin Herlo.

Ziua se va încheia cu spectacolul ”Basme vechi și basne noi”.

Programul complet:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu