Ce oferă Clujului condamnatul Ioan Bene pentru a putea construi în oraș
ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 28, 2018 0 1749
Un sens giratoriu, o promenadă la Someș și teren pentru lărgirea străzilor Fabricii de Zahăr și Plevnei la 25 de metri. Asta va primi orașul de la una dintre firmele condamnatului Ioan Bene, Napoca Construcții, în urma unui proiect de restructurare a unei incinte de 5,7 hectare, în zona Fabricii de Zahăr – Pleveni, unde funcționează baza de producție a societății.
Se intenționează amenajarea unei hale comerciale și a unei clădiri administrative și de birouri. Proiectul urbanistic va fi discutat de Consiliul Local la ședința extraordinară din 28 februarie și are deja avizul arhitetcului șef și al comisiei de urbanism. Riverani din zonă au criticat proiectul menționând că acesta nu respectă vecinătățile, că va aglomera strada Plevnei și va afecta calitatea vieții celor care stau la case pe respectiva arteră. Arhitecții care au întocmit documentația au replicat că proiectul va rezolva circulația din zonă, va duce la creșterea valorii proprietăților mai ales că aduce o viziune urbanistică care înlocuiește mediocritatea care caracterizează respectiva zonă.
Una dinte societățile controlate acum de omul de afaceri Ioan Bene (condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul Uioreanu, dispărut din țară și reținut în Italia), Napoca Construcții, vrea să reorganizeze incinta de producție de peste 5,7 hectare situată în zona arterelor Plevnei- Fabricii de Zahăr și să amenajeze o hală comercială, plus clădiri admistrative și de birouri. Proiectul a fost susținut de arhitecta Florina Florian, fosta soție a consilierului local Ovidiu Florian.
Ce se propune și ce va da Bene orașului:
Pe scurt, din proiectul Napoca Construcții, orașul va câștiga un sens giratoriu, o promenadă la Someș și teren pentru lărgirea străzilor Fabricii de Zahăr și Plevnei la 25 de metri.
Ce reproșează riveranii proiectului
Terenul de pe strada Plevnei pentru care acum se dorește reorganizarea provine de la fostul Trust de Construcții Cluj, societate de stat, a cărui patrimoniu s-a împărțit între societățile desprinse din aceasta, Napoca Construcții și Grup IV Instalații. Peste 5,7 hectare au revenit primei societăți (aici se doreștre restructurarea unității de producție) iar peste 5200 mp celei de a doua. Societatea Grup IV instalații este în procedură de reorganizare, iar terenul de 5200 de mp a fost cumpărat de o altă societate controlată de Bene, Napocamin. Vânzarea este însă contestată de omul de afaceri Agenor Gicu Gânscă. În plus, administratorul special, Marile Rusnac arată că terenul pe care Napoca Construcții vrea să construiască este grevat de o servitute publică.
În plus, alți riverani de pe strada Plevnei spun că viitorul proiect va genera trafic, va deranja vecinătățile și va afecta calitatea vieții din zonă.
Arhitecta lui Bene arată că în cazul semnalat de Grup IV Instalații prin administratorul special estre vorba despre un război personal între omul de afaceri Gicu Gânscă și societatea Napoca Construcții. Despre celelalte aspecte semnalate, Florina Florian arată că proiectul va rezolva circulația din zonă, va duce la creșterea valorii proprietăților mai ales că aduce o viziune urbanistică care înlocuiește mediocritatea care caracterizează respectiva zonă.
Proiectul urbanistic al societății Napoca Construcții va fi discutat de consilierii locali la ședința extraordinară din 28 februarie. Pentru el există avize ale comisiei de urbanism a Primăriei și ale arhitectului șef.
Nici un comentariu
Scrie un comentariu
Articole similare
-
Kit”U”l studentului la Cluj: „Toți steliștii din Ardeal, să ne facă *** o**l” Clubul: retragem toate tipăriturile
oct. 13, 2024 0
-
Adela Mîrza, dispută cu liderul PNL Cluj într-o emisiune: „Cum e cu cinstea și onoarea?” / PNL Cluj a mințit că-i exclude pe cei care au împrăștiat pliante false
oct. 13, 2024 0