Închide

Ce miniștri sunt vehiculați în Guvernul PNL. Rareș Bogdan, printre propuneri

ActualitatePoliticaSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - oct. 11, 2019 0 1357

Euorparlemantarul Rareș Bogdan se numără printre propunerile de miniștri avansate în cadrul întâlnirilor de lucru avute de conducerea PNL – scriu unele publicații centrale. Clujeanul Rareș Bogdan, fost jurnalist, recent ales europarlamentar de pe listele PNL, ar fi propus pentru Ministerul Apărării sau pentru Ministerul de Interne.

În urma consultărilor politice avute astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat că ar prefera un Guvern politic, și că, cel mai propbabil, România se îndreptă către un Guvern PNL. Conducere PNL a subliniat, de asemenea, că lucrează la structurarea unui Cabinet, iar în spațiul media au fost lansate, deja, primele propuneri de miniștri.

Potrivit g4media – care citează surse din PNL – în diverse grupuri de lucru ale partidului sunt luați în calcul, în primul rând, specialiștii pe diverse domenii, dar că niciun nume de ministru nu a fost până acum discutat cu președintele Klaus Iohannis, cel care va avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește componența viitorului Cabinet. Printre numele vehiculate până acum se numără cel al secretarului general al PNL, Robert Sighiartău. El este dat ca 100% sigur că va ocupa un portofoliu de ministru, cel mai probabil cel al Dezvoltării Regionale. Un al doilea nume vehiculat este al Ralucăi Turcan, prim-vicepreședinte PNL. Potrivit surselor din PNL, Turcan ar urma să preia portofoliul Educației. Deputatul Virgil Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii, este vehiculat la un posibil Minister al Energiei și Economiei, în cazul în care cele două vor fi comasate. Totuși, sunt discuții în partid să se facă o comasare între Ministerul Energiei și Departamentul de Schimbări Climatice din Ministerul Mediului, pe modelul Comisiei Europene, minister care să se numească al Energiei și Schimbărilor Climatice. Alte nume vehiculate pentru a prelua portofolii ministeriale sunt: Rareș Bogdan la Apărare sau Interne, Vlad Nistor la Cultură, Emil Hurezeanu sau Cristian Diaconescu la Externe, Lucian Bode la Transporturi și Emil Dumitru la Agricultură.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare