Închide

Ce mai aruncă clujenii în canalizare: angajații Companiei de Apă găsesc anvelopă de 70cm

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 29, 2017 0 435

Ce mai aruncă clujenii în canal: nici mai mult nici mai puțin decât un cauciuc cu diametru de 70 de centimetri, legat cu sfoară și băgat forțat în canalizare, în Florești.

Angajații Companiei de Apă „Someș” sunt obișnuiți să găsească diverse obiecte în canalizare – haine, lanțuri, scutece, ba chiar și bolovani. Ocazional, aceștia mai găsesc și anvelope de autoturisme, dar în urmă cu câteva zile – „e de mari dimensiuni și noi suntem convinși că a fost introdus forțat, intenționat, în canalizarea din Florești”, spune purtătorul de cuvânt Lucian Croitoru. „Cauciucul nu putea fi introdus într-o gură de canal accidental. Bănuiala noastră logică e că a fost introdus intenționat, și în acest scop s-a depus ceva muncă: s-a decupat talonul pentru a putea fi strâns, a fost strâns legat cu o sfoară și introdus într-o gură de canal. Chiar și legat, a afectat serios capacitatea canalizării, dar apoi sfoara a putrezit și cauciucul s-a desfăcut”.

Anvelopa are un diamentru de 70 de centimetri, iar gura căminelor de vizitare e de 60 sau 80 de centimetri, dar diametrul conductei de canalizare din care a fost scos după ce sfoara cu care era legat a putrezit era de 40 de centimetri, „de unde și bănuiala că s-a introdus intenționat, forțat”. „Este extrem de greu să scoți dintr-o gură de canal, printr-un cămin, un cauciuc arcuit care are diametrul mai mare decât ambele, în condițiile în care canalul este funcțional; am fost norocoși că nu a trebuit să spargem canalul pentru a scoate obiectul”, adaugă Croitoru. Acesta a fost scos în urmă cu câteva zile pe strada Avram Iancu din Florești, dar nu se știe unde anume a fost aruncat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu