Închide

Ce idei mai au clujenii: scutire de taxe pentru riveranii de pe străzile unde nici măcar gropile nu se astupă

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - nov. 06, 2014 0 384

S-au săturat de hârtoape și de plătit reparațiile autovehiculelor. Așteaptă de la lună la lună ca primăria să toarne asfalt sau să astupe gropile. Fac fotografii chiar și pe înserat pentru a demonstra administrației locale că nu se mai poate. Sunt clujeni și vor soluții pentru că plătesc taxe. „Vreau ori o scutire de taxe ori sa imi rezolvati problemele”, propune un clujean de pe W.A. Mozart, o stradă parțial publică- parțial privată.

wam2

În calitate de plătitor de taxe vă solicit să veniți cu o soluție pentru a reabilita cumva strada Mozart Wolfgang Amadeus deoarece efectiv nu se mai poate, mi-am distrus complet direcția la mașină în doar 8 luni de când a fost în service pentru aceleași reparatîții . De când se construiește la cele două ansamble Bonjour toate mașinile de mare tonaj folosesc această strada și acum îmi ia 5 minute să parcurg 250 de metri”, atrage atenția Tudor Husar pe site-ul domnuleprimar.ro. Clujean a realizat chiar și câteva poze la finalul lunii tecute pentru a demonstra primăriei că nu se mai poate. Pe lângă strarea proastă a drumului, traficul greu le dă bătăi de cap suplimentare riveranilor. „Vă rog pe această cale, dacă tot nu vă interesează să asfaltați o stradă din centrul Clujului măcar îndreptați-o și impuneți anumite limite de greutate. Ca la noi doar la nebuni mai este. Vreau ori o scutire de taxe ori să îmi rezolvați problemele și vă rog să mă scutiți de explicații aberante”, adaugă clujeanul.

Cum se vede la primărie situația de pe Mozart

Doar 70 de metri liniari de asfalt sunt turnaţi pe strada Mozart, din cartierul Bună Ziua, spuneau cetățenii. Stada este parțial publică, parțial privată. Deocamdată nu s-a rezolvat problema preluării. Artera deserveşte câteva sute de cetăţeni care locuiesc pe străzile Adrian Marino, Goethe, artera secundară plus acces dinspre blocurile Bună Ziua 25A, 25B, 25C, 25D, 25E, 25F, 25G, Mircea Zaciu, Carmen Sylva, Nicolae Colan. Edilul Emil Boc declara că este la curent cu situaţia de pe Mozart, ba mai mult, că este pregătit şi studiul de fezabilitate pentru lucrările de asfaltare a arterei, singura condiţie este ca riveranii să aducă actele privind situaţia juridică a arterei, dar şi cele din care să rezulte că există utilităţi pe stradă, în aşa fel încât, dacă va fi asfaltată de primărie, „reţeliştii” să nu o spargă ulterior.

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare