Închide

Ce idei au startup-urile din Cluj care merg mai departe în Innovation Labs

Economie by Actual de Cluj - mart. 11, 2019 0 137

 

70 de echipe au fost selectate în cadrul Innovation Labs pentru a intra în etapa de dezvoltare a produsului organizată în următoarele 10 săptămâni în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Echipele calificate pentru etapa următoare, după Innovation Labs Cluj, potrivit start-up.ro

CNEO

Prin digitalizarea actului medical, CNEO face ca experiența pacienților clinicilor de kinetoterapie să fie una mai plăcută, mai ușoară și mai rapidă. Caracterul inovator al produsului derivă din îmbinarea aplicațiilor software de învățare automată cu senzori medicali, ceea ce permite realizarea de la distanță a programelor de prevenție, curative sau de recuperare.

My Nanny

MyNanny este o aplicație prin intermediul căreia părinții pot accesa anumite servicii de babysitting. Astfel, părinții pot identifica dădaca potrivită în funcție de mai multe caracteristici pe care și le doresc de la aceasta: trăsăturile de personalitate, pregătirea profesională și experiența în domeniu, recomandările altor prieteni sau utilizatori, disponibilitatea de timp, prețul serviciilor și, nu în ultimul rând, metodele și tehnicile educaționale utilizate în lucrul cu copiii.

Magitronics

Magitronics este o soluție educațională ce le permite elevilor de liceu să învețe elemente de programare și electronică într-un mod atractiv și plăcut. Lecțiile de pregătire includ diferite module ce pot fi programate de către copii într-un limbaj foarte ușor de folosit. Activitățile de învățare practică sunt posibile prin utilizarea unei baghete electronice care controlează prin WiFi diverse componente interactive (ex. o matrice de leduri).

Visionary

Visionary permite diagnosticarea deficiențelor de vedere în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani prin utilizarea unor elemente de gamificare. Totodată, aplicația le permite părinților să monitorizeze modul de evoluție a problemelor oftalmologice ale copiilor, contribuind astfel la reducerea riscurilor de apariție a unor complicații.

Xcite

Xcite este un dispozitiv bazat pe tehnologia TMS (Transcranial Magnetic Stimulation) ce urmărește să dezvolte performanțele cognitive ale adulților și modul în care aceștia experimentează emoțional o situație, prin utilizarea unor senzori non-intruzivi aplicați la nivelul cortexului orbito-frontal lateral. Pe termen lung, dispozitivul poate funcționa ca un înlocuitor pentru cafea.

MedTracker

MedTracker este un produs ce permite aplicarea corectă a unui tratament și urmărirea efectelor acestuia asupra stării de sănătate a pacienților sub supravegherea de la distanță a medicilor sau farmaciștilor. Produsul se adresează pacienților care suferă de boli cronice și care urmează un tratament medicamentos complex și de lungă durată. Astfel, principalii beneficiari sunt reprezentați de persoane care suferă de hipertensiune, diabet, astm sau reumatism.

Mony

Mony este o aplicație ce permite utilizatorilor să aibă o evidență a cheltuielilor zilnice, cu scopul de a-i ajuta să-și gestioneze mai bine bugetul personal sau familial. Cu alte cuvinte, produsul se dovedește folositor tuturor celor care urmăresc să economisească bani, oferind informații agregate privind comportamentele de consum care contravin intereselor, obiectivelor sau principiilor de viață asumate de către utilizator.

GoTiny.Life

GoTinyLife este o aplicație ce urmărește să optimizeze timpul petrecut de consumatori pentru alegerea celor mai bune materiale de construcții sau planuri arhitecturale. Aplicația centralizează resursele de care au nevoie persoanele care doresc să-și cumpere sau să-și închirieze o casă de dimensiuni mici, iar mai apoi utilizează resursele respective pentru a crea un flux de distribuție între persoanele fizice sau juridice care oferă servicii de construcții sau conexe acestora și potențiali clienți.

CVR

CVR își propune să faciliteze integrarea pe piața muncii a studenților cu pregătire în informatică. Prin utilizarea aplicației, studenții pot primi un feedback privind aspectul și conținutul CV-ului propriu.

VerneAR

VerneAR utilizează tehnologia realității augmentate pentru a oferi participanților la evenimente o experiență inedită.

Selling Happiness

Selling Happiness este o aplicație care contribuie la reducerea sentimentelor de anxietate și singurătate ce survin ca urmare a unor afecțiuni psihologice sau emoționale. Produsul oferă unor astfel de categorii de persoane resursele necesare pentru a participa la viața comunității în care trăiesc, reducând efectele marginalizării sau vulnerabilizării sociale.

DigitalizeIT

DigitalizeIT este o soluție de gestionare a documentelor, ce reduce timpul de operare a diferitelor solicitări sau cereri depuse la un ghișeu, făcând astfel posibilă eficientizarea procesului administrativ în cazul organizațiilor care lucrează direct cu publicul. Mai exact, produsul permite ca textele scrise de mână să fie transformate în format digital și introduse rapid într-un circuit de lucru.

CityWay

CityWay este o aplicație care își propune să pună bazele dezvoltării unei rețele de transport cu trotineta electrică în spațiile urbane. Prin crearea unei infrastructuri interconectate, aplicația le permite locuitorilor să se deplaseze rapid dintr-un loc în altul, contribuind la decongestionarea traficului și la creșterea calității indicatorilor de mediu.

 

Sursa foto: Innovation Labs

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu