Închide

Ce este un portofoliu de criptomonede

ActualitateSocial by Actual de Cluj - ian. 11, 2022 0 320

Cel mai des, ai auzit și nu doar odată că investitorii inteligenți își păstrează fondurile în cadrul portofoliilor de investiții. Aceste portofolii presupun că investitorii își investesc fondurilor în mai multe active criptografice diferite, ceea ce reduce riscul ca, în cazul în care investiția într-un activ o să eșueze, investitorul își va pierde toate fondurile investite. Totodată, portofoliile criptografice reprezintă un subiect complex și nu atât de simplu precum poate părea la prima vedere. Anume din acest motiv, în acest articol, descriem în detaliu ce reprezintă un asemenea portofoliu de investiții în crypto. 

Ce este un portofoliu de criptomonede?

Mai sus am oferit o definiție destul de seacă a acestui concept. Un portofoliu de investiție reprezintă o fuziune formată din mai multe active, în cazul nostru – active criptografice. De ce un investitor ar alege să-și creeze un portofoliu de acest tip? Prin intermediul portofoliului de investiții investitorul caută să-și micșoreze riscurile încercând, în același timp, să obțină profituri investiționale cât mai mari. 

Există și o diferență esențială dintre un portofoliu investițional de tipul criptografic și cel tradițional (de pe o piață bursieră). În cazul criptomonedelor, nu este necesar să cumperi neapărat active diferite pentru a-ți diversifica portofoliul. Poți investi într-un singur activ, doar că în forma de tokenuri diferite. 

O altă deosebire majoră constă în faptul că, spre deosebire de piața financiară, portofoliile de crypto investiții pot fi formate ia atunci când merge vorba despre o sumă nu neapărat mare. În cazul pieței crypto,o investiție cât mai diversificată nu doar oferă posibilitatea de a reduce esențial riscurile, dar și de a participa la mai multe proiecte criptografice simultan.

Astfel, crearea portofoliului este un must-have pentru cei ce doresc să investească gestionand riscurile într-un mod inteligent. Poți crea și tu propriul portofoliu criptografic accesând Yuan Pay group chiar acum! 

De ce merită să creezi un portofoliu de investiții în crypto?

În prezent, sunt disponibile mai mult de 1000 de tipuri de criptomonede. Efectiv, o parte din acestea vor crește în valoare, altele vor scădea, iar celelalte în genere vor părăsi piața. Este destul de complicat de ghicit who is who din start. Da, există anumite strategii prin care pot fi selectate criptomonede cu rentabilitate mai înaltă, dar, până la urmă, nici un instrument și nici o strategie nu garantează o rentabilitate 100%. AStfel, diversificarea devine acea baghetă magică prin care investitorii reușesc să-și minimizeze anumite riscuri. Totodată, un asemenea portofoliu îți permite să obții profituri chiar și în cazul în care unele criptomonede în care ai investit înregistrează pierderi. 

Portofoliul criptomonedelor

Atunci când vorbim despre un portofoliu de investiții în domeniul criptomonedelor, este necesar de remarcat că problema volatilității înalte a activelor digitale nu va dispărea niciodată. Astfel, unica ce poate face un investitor în acest sens, este reducerea riscurilor prin formarea unui portofoliu. Totodată este important de menționat că, în tr-u portofoliu de investiții crypto contează foarte mult ca ponderea fiecărui activ să fie setată într-un mod exclusiv corect. Se recomandă ca, într-un mod ideal, ponderile să fie +- egale. 

În cazul în care un portofoliu investițional de tip criptografic este creat în modul corespunzător, investitorul va obține drept beneficiu principal posibilitatea de a-și crește veniturile. Totodată, este necesar de menționat că un asemenea scenariu este posibil doar în cazul în care portofoliul este balansat corect. Doar setând ponderile într-un mod eficient poate fi obținută eficiența maximă a unui portofoliu investițional. 

Cu toate acestea, nu toți investitorii au reușit să aprecieze perspectivele investițiilor în criptomonede la adevărata lor valoare, dar recent s-a înregistrat o creștere a cererii și a interesului investitorilor, ceea ce poate duce la o creștere stabilă a valorii monedelor din orice proiect relativ de succes. Majoritatea jetoanelor reprezintă proiecte promițătoare care pot fi utile pentru omenire, care atrage un nou public pe piață și noi fluxuri de investiții. 

Concluzie

Deși investițiile în criptomonede sunt investiții cu risc, o parte din riscuri, totuși, poate fi redusă și gestionată într-un mod inteligent și eficient prin crearea portofoliilor investiționale. Aceste portofolii reduc cel mai grav risc – de a pierde totul. Totodată, un portofoliu setat corect din punct de vedere a ponderilor activelor nu influențează negativ potențialele profituri care pot fi obținute.

Sursa foto: pexels.com

 

Acest text are caracter de PUBLICITATE

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu