Închide

Ce este un fond de criptomonede

ActualitateSocial by Actual de Cluj - ian. 11, 2022 0 233

Domeniul crypto se dezvoltă într-un ritm grăbit, ceea ce determină și apariția continuă a noilor opțiuni în acest domeniu. De ceva timp, piața criptografică reprezintă o piața complexă, cu o groază de opțiuni disponibile (ca și în cazul pieței bursiere). Astfel, pe piața crypto la fel sunt disponibile fonduri de investiții (în acest caz – Fonduri de criptomonede). 

Ce este un fond de criptomonede?

Fondurile de criptomonede reprezintă organizații, companii care oferă servicii de tranzacționare și investiții în active crypto. Acestea funcționează după  modelul fondurilor de investiții tradiționale (cele din lumea investitiilor bursiere), doar tranzacționează nu acțiuni, ci criptomonede. 

Scopul și beneficiul principal al acestor organizații constă în faptul că acestea oferă potențialilor investitori suport în ceea ce privește operarea eficientă cu capitalul de investiții. Cu alte cuvinte, fondurile crypto oferă servicii profesionale de consultanță și suport pe parcursul întregului proces investițional. O întreagă echipă de experți pe piața criptomonedelor lucrează în favoarea clientului și efectuează anume acele tranzacții, care pot aduce profit. Evident, aceste servicii nu sunt gratuite, iar comisioanele pe care le aplică fondurile reprezintă veniturile și, ulterior profiturile acestora. 

Cum devii clientul unui fond crypto?

Din perspectiva investitorului în active crypto, odată ce contactezi și semnezi o asemenea organizație, transferi automat drepturile asupra fondurilor tale. Semnezi un angajament prin care încredintezi genstiunea capitalului de investiții de către Fondul de investiții. 

Pe de altă parte, fondul care s-a angajat să te deservească, are și el anumite angajamente. Astfel, principalele obligațiuni a unui fond de criptomonede includ:

          formarea unui portofoliu investițional în corespundere cu preferințele clientului (dacă acestea există)

          alegerea celei mai profitabile strategii de investiții

          analiza investițiilor efectuate și rentabilității pe care o prezintă acestea

          Evaluarea și gestiunea eficientă și corespunzătoare a riscurilor aferente investițiilor în criptomonede. 

De ce sunt necesare fonduri de criptomonede?

Principalul rol pe care le au fondurile crypto este cel de a oferi suport investitorilor care, deși au dorința de a investi, deocamdată nu au experiența și cunoștințele necesare pentru a proceda corect. Domeniul investițiilor crypto este unul relativ tânăr, de aceea, de fapt, nici nu există deocamdată atât de multe oportunități de a învăța toate detaliile subtile din acest domeniu. Fondurile crypto rezolvă această problemă – acestea gestionează capitalul investitional al investitorului în cel mai eficient mod. Un fond crypto se echivalează cu o întreagă echipă de experți cu expertiză vastă care lucrează pentru investitor. 

Astfel, rolul fondurilor crypto se simte în particular în cazul începătorilor. Pentru aceștia, este mult mai simplu și mai sigur să apeleze la serviciile unui fond de acest tip, decât să piardă timp și energie pe studiul domeniului, precum și pe eventualele erori care sunt inevitabile atunci când faci primii pași pe o piață nouă.

În cazul în care, totuși, alegi să tranzacționezi individual, poți începe tranzacționarea chiar acum pe Bitcoin Up platform – o platformă care oferă posibilitatea să tranzacționezi o varietate de active crypto!       

Un alt factor care determină rolul pe care îl au fondurile de investiții constă în faptul că piața criptomonedelor este una destul de volatilă, dar și imprevizibilă. Astfel, fără o gestiune eficientă și corectă a riscurilor, investitorul poate suferi pierderi considerabile. În obligațiile fondurilor, în acest sens, se include gestiunea riscurilor prin aplicarea celor mai eficiente instrumente investiționale. Cu siguranță, nici o asemenea abordare nu reduce definitiv riscul de pierdere, dar, totodată, astfel poți reduce pierderile de capital în cazul unui scenariu nefavorabil. 

Merită să investești în fonduri crypto?

Această întrebare depinde în mare parte de abilitățile pe care le posezi. În cazul în care ești un investitori cu experiență care, pe lângă abilitățile investiționale generale mai dispune și de anumite cunoștințe în domeniul pieței criptografice, atunci, cel mai curând, te vei putea descurca și fără suportul unui fond de acest tip. Pe de altă parte, dacă ești un investitor care abia începe să investească și să facă cunoștință cu lumea crypto, atunci fondurile crypto ar putea să-ți economisească timp și energie. 

Concluzie

Fondurile crypto reprezintă o soluție perfectă pentru investitorii care doresc să investească în criptomonede, dar deocamdată, din anumite motive, nu pot sau nu doresc să studieze în detaliu această piață. Aceștia pot transfera procesul de gestiune a fondurilor către fondurile crypto, ceea ce îi va ajuta să economisească timp, energie, dar și să reducă anumite riscuri.

Sursa foto: captura

Acest text are caracter de PUBLICITATE

Nici un comentariu

Scrie un comentariu