Închide

Ce cadouri le-a făcut instanța unor supermaketuri

ActualitateSocial by Actual de Cluj - dec. 23, 2018 0 389

Chiar în perioada sărăbătorilor magazinul Mega Image şi-a primit sentinţa finală la contestaţiile pentru amenzile primite. Și Lidl a pierdut procesul în care a contestat controlul inspectorilor OPC. Nici Compania de apă Someş nu a scăpat de sancţiune. În schimb, compania IRES a avut mai mult noroc.

Inspectorii ANSVSA au amendat în iulie 2017 reprezentanţii Mega Image din centrul comercial Platinia cu suma de 6.000 de lei, pentru modul necorespunzător în care au asigurat trasabillitatea produselor alimentare, cu referire la produsele Nestle Wel Being somn uşor şi flori de tei. Reprezentanţii magazinului au pretins că au pus la dispoziţia agentului constatator toate documentele necesare.

Instanţa de fond a anulat sancţiunea, apreciind că procesul verbal nu conţine menţiunile referitoare la fapta săvârşită, însă în apel, Tribunalul a respins plângerea supermarketului.

În alt dosar soluţionat irevocabil Lidl a reclamat amenda în valoare de 5.000 de lei, aplicată de reprezentantul OPC, care a arătat că în august 2017, caietele şi cărţile de colorat importate din Germania nu aveau etichete cu traducerea în limba română. Firma invoca neregularităţi ale actului de control şi ale documentului completat. Firma germană a pierdut procesul la ambele instanţe.

Compania de Apă Someş a contestat amenda primită pentru deversarea apelor uzate direct în natură, în rigola destinată apelor pluviale, în localitatea Berind, în valoare de 50.000 de lei. Amenda nu a fost anulată în instanţă.

Institutul Român de Evaluare şi Strategie a fost amendat de inspectorii fiscali în perioada în care Vasile Dâncu se afla în Guvernul Cioloş, cu suma de 10.000 lei, pentru închirierea clădirilor. Inspectorii au susţinut faptul că închirierea clădirilor nu se afla în obiectul de activitate al firmei. IRES a pierdut la prima instanţă, dar a avut câştig de cauză în apel.

Text realizat de Mihai Bacalu

Nici un comentariu

Scrie un comentariu