Închide

Ce apartamente se caută în Cluj-Napoca? Analiză de portal imobiliar: „Clujenii rămân fideli cartierelor clasice”

EconomieTop News by Kristina Reştea - apr. 10, 2018 0 877

 

Nu sunt puţini locuitorii oraşului care s-au mutat într-o nouă zonă de extensie a oraşului şi pentru care transportul în comun nu e încă o opţiune, care pot să îşi facă cumpărăturile doar cu maşina sau care au în loc de parcuri zone minuscule cu verde sintetic şi, poate, cu câte un leagăn. Şi se pare că, de fapt, cumpărătorii de apartamente încă apreciază astfel de facilităţi: analiza unui portal imobiliar arată că cei care îşi caută o locuinţă sunt interesaţi cu precădere de cartierele tradiţionale ale oraşului, cele cu acces la magazine, şcoli, spitale, restaurante sau facilităţi de relaxare. Pe de altă parte, în noile zone ale oraşului se găsesc preţuri ceva mai accesibile şi o ofertă mai mare de apartamente noi.

Conform statisticilor portalului compariimobiliare.ro, clujenii interesaţi că achiziţioneze o nouă locuinţă caută în speciale apartamente cu două camere (47%) şi trei camere  (33%), respectiv case cu patru camere (37%) şi cinci camere (21%). „În ceea ce priveşte apartamentele, clujenii rămân fideli cartierelor clasice, bine conectate la mijloacele de transport în comun şi care beneficiază de o gamă largă de facilităţi: magazine, şcoli, spitale, restaurante sau loisir. Primele clasate sunt astfel cartirele Mărăşti, Mănăştur şi Gheorgheni”, arată reprezentanţii portalului imobiliar.

TOP cartiere apartamente

Mărăşti – 15%

Mănăştur – 14%

Gheorgheni – 11%

Zorilor – 8%

Central – 8%

Grigorescu – 6%

Buna Ziua – 6%

Floreşti – 4%

Europa – 2%

Plopilor – 2%

 

Imagini din cartierele planificate:

FOTO Cum arătau, la începuturi, „cartierele-model” ale Clujului

 

Zona centrală este extrem de restrictivă, dacă ne uităm la preţuri: aici proprietarii au ajuns să ceară, în medie, 1732 euro/mp. Cartierul exlusivist Andrei Mureşanu urmează în clasamentul preţurilor – aici preţul e de 1680 euro/mp, conform ofertelelor intermediate de portalul Compariimobiliare.ro. Scumpe sunt şi cartierele constituite Gheorgheni – 1595 €/mp, Zorilor – 1535 €/mp sau Mărăşti – 1522 €/mp. În top urmează Grigorescu – 1463 €/mp, Mănăştur – 1423 €/mp, Bună Ziua – 1375 €/mp, Borhanci – 1241 €/mp. Singura zonă unde preţurile coboară sub pragul de 1000 euro/mp nu e de fapt în Cluj-Napoca, ci e în imediata vecinătate: în conuna Floreşti media e încă la 863 €/mp.

Despre preţurile a la Cluj:

Record imobiliar în Mănăștur, cu banii jos: „N-am vândut de zece ani niciodată la asemenea preț, e o mega-excepție”

 

 

Clujenii care îşi doresc să achiziţioneze o casă se îndreaptă fie spre zone ca Dâmbul Rotund, fie spre noile cartiere ale Clujului, unde domină construcţiile noi – Europa, Borhanci, mai arată datele Compariimobiliare.ro.

 

TOP cartiere case

Europa – 8%

Dâmbul Rotund – 8%

Borhanci – 7%

Iris – 5%

Andrei Mureşanu – 5%

Central – 5%

Floreşti – 5%

Gheorgheni – 5%

Bună Ziua – 5%

Făget – 5%

Sursa: CompariImobiliare.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare