Închide

Caz revoltător în Cluj, la o secţie de votare. Clujeancă, blocată ILEGAL să voteze aproape 2 ore. A sunat la toate instituţiile, iar într-un final şi-a exercitat votul. „Ei nu ştiu legea, habar nu au pe ce lume trăiesc”

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 09, 2024 0 653

O clujeancă a stat azi mai bine de două ore să poată vota la secţia 75, de pe Calea Dorobanţilor. Căsătorită recent, femeia şi-a schimbat buletinul, iar vineri a intrat în posesia noii cărţi de identitate.

Femeia susţine că a mers azi de dimineaţă să voteze, iar de aici a început o întreagă tevatură.

„Vineri am primit buletinul şi am mers să votez, iar în momentul în care l-am predat să fie verificat, mi s-a spus că eu apar cu domiciliul în Suceava. Le-am spus foarte clar celor de acolo, fiindcă ştiu legea – cu asta mă ocup, între altele –  că pot vota pe listele suplimentare, indiferent că apar sau nu în acea bază de date. Buletinul e nou, de săptămâna trecută, fiindcă acum a venit. Era un domn acolo foarte arogant şi nervos. Mi-a spus că nu am voie să votez”, a povestit S.M. pentru actualdecluj.ro.

Clujeanca nu a renuţat însă.

„Le-am spus celor din secţie să citească regulamentul, nu acel ghid pe care îl au ei, care este, de fapt, un rezumat al legii. Nu şi nu. Nu m-au lăsat să votez. M-am ambiţionat şi am început să dau telefoane. Am sunat la Biroul Electoral Central, am sunat şi la filiala din Cluj. Cei din comisie se întrebau unii pe alţii ce să facă, că nu am voie, deşi eu le-am explicat, cu paragraf din lege, exact,  ca la şcoală, că am voie să votez pe listele suplimentare. Apoi mi-au spus că e problma la STS, că STS-ul a făcut acea platformă. Am sunat la STS. Apoi am sunat din nou la BEC.  Am sunat pe toată lumea pe speeker, să se aduă exact totul. După două ore, un angajat de la BEC Cluj i-a informat pe cei din secţia de votare să-şi caute formularele pentru listele suplimentare.  Voiam să plec, dar când am văzut cu câtă înverşunare vorbeşte omul şi fără măcar să asculte, m-am ambiţionat. Am reuşit, finalmente, să votez, după două ore. Dar câţi pot fi în situaţia mea? Cum e posibil să nu cunoşti legea, să nu ai nici o treabă când eşti acolo?”, a mai spus S.M.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu