Închide

Câți fotbaliști de la CFR s-au externat din spital vindecați de coronavirus. Plus: Prima testare a fost greșită

SportTop News by Catalin Suciu - iul. 27, 2020 1 1313

Deși se vorbea de 26 de persoane infectate cu Covid-19 și vindecate la CFR Cluj, până ieri 11 fotbaliști au ieșit negativi la teste și s-au externat. Oricum e un caz rar, iar un medic specialist susține că, cel mai probabil, prima testare făcută la București a fost eronată.

Caz rar în România. 11 fotbaliști și membri ai staff-ului CFR Cluj, depistați cu Covid-19 la București s-au vindecat deodată, după alte două serii de teste, făcute ambele la Cluj.

Mijlocașul Adrian Păun (25 de ani) a fost cel care a dat startul îmbolnăvirilor cu coronavirus, cu câteva ore înainea meciului cu FCSB. Derby-ul din Liga 1 trebuia să se joace sâmbătă, 18 iulie, în cadrul etapei a opta din play-off-ul Ligii 1. Ulterior, odată cu venirea celorlalte rezultate, fotbaliștii CFR-ului și membri ai staff-ului primeau exact aceeași veste! În total, în doar câteva zile, 26 de persoane din club, fotbaliști și membri ai staff-ului au fost testați pozitiv și trimiși în spital.

Doar că, mulți dintre ei s-au vindecat miraculos în doar câteva zile. Mai precis 11, iar restul mai așteaptă rezultate la teste.

Explicația este oferită de un medic specialist, care spune pentru actualdelcuj.ro că: „Cel mai probabil primele teste făcute au fost greșite. Altfel, ar fi un caz unic în istoria acestei pandemii. Eu n-am mai auzit de așa ceva și nici nu se poate așa ceva.”

CFR Cluj a făcut testele pozitive la clinica privată Regina Maria, din București. După confirmare, cei mai mulți au fost trimiși la Cluj, unde au făcut alte două serii de teste, la Imogen și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Ambele serii de teste de la Imogen și SCBI au ieșit negative la toată lumea.

Sâmbătă s-au externat din spital 7 fotbaliști, iar duminică încă 4, spun sursele actualdecluj.ro. Și restul celor cu teste pozitive la București au repetat testarea la Cluj și cel mai probabil azi vor ajunge cu toții acasă.

Programul pentru CFR Cluj este următorul. Pe 28 va juca cu FC Botoșani, pe 31 iulie cu FCSB și pe 3 august cu CS Universitatea Craiova.

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Un comentariu

    Scrie un comentariu