Închide

Antreprenorul clujean Radu Lupaș, contracandidatul lui Emil Boc. Lupaș s-a aliat cu analistul politic Alex Coita în noul Partid Republican

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 26, 2020 0 2845

Tânărul antreprenor clujean Radu Lupaș, identificat cu brand-urile Salad Box și Narcoffe, intră în politică alături de cunoscutul analist Alex Coita, care a fondat recent Partidul Republican.

Lupaș nu intră oricum în politică, ci direct din postura de candidat la Primăria Cluj Napoca.

Potrivit surselor Actual de Cluj, mai mulți oameni de afaceri sunt curtați intens pentru a adera la acest nou partid.

Cine este Alex Coita?

Alex Coita s-a remarcat în spațiul media mai ales prin intervențiile sale din ultimii ani pe teme politice. A fost asimilat PDL-ului, dat fiind că a fost consilierul pentru afaceri europene și externe al Robertei Anastase, pe vremea când aceasta era șefa Camerei Deputaților, iar premier era Emil Boc. Conform altor informații din media, Alex Coita a fost și membru PNL și secretar de stat la Ministerul Transporturilor. De asemenea, în august 2019  a fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă.

La finalul 2019, Alex Coita lansa „Platforma Social Liberală”, împreună cu fostul ministru al Mediului de Afaceri, Ilan Laufer. Recent, în iunie, fără să ofere prea multe detalii, atât Laufer cât și Coita au anunțat că drumurile lor se despart. Coita a dezvăluit pentru știripesurse.ro că lucrează la un alt proiect politc, respectiv la fondarea Partidului Republican.

În noul partid al lui Coita au aderat și doi parlamentari, iar formațiunea pare să aibă deja candidați pentru primăriile din orașele principale.

La Cluj, Radu Lupaș a anunțat că își asumă candidatura pentru primărie, pentru că a venit momentul ca „anterprenorii să aibă un cuvânt în administrarea municipiului”.

„Simt că este momentul să mă implic pentru viitorul Clujului. Cred că e nevoie ca experiența noastră, puterea noastră, a antreprenorilor români, să fie folosită în administrația publică, pentru oameni. Vrem să aducem experiența noastră din România și de peste hotare. Vrem să aducem experienta noastră în digitalizare, iar Clujul să devină un pol de prosperitate în Europa Centrală și de Est”, și-a explicat Radu Lupaș decizia, în cadrul unui eveniment oficial la care au participat Alex Coita și cei doi parlamentari Marian Cucșa și Sorin Bota.

Primarul Șulea, susținut de Partidul Republican

Primarul comunei Florești, Horea Șulea, va fi și el susținut de Partidul Republican pentru câștigarea unui nou mandat de primar. După ce inițial a anunțat că a aderat la formațiunea Partidul Verde,  mai nou Șulea se laudă că va candida „independent”. Pentru președiniția Consiliului Județean Șulea a afirmat în mai multe rânduri că-l susține pe liberalul Alin Tișe, deși liberalii  nu-l spijină deloc pe el.

Sursa Foto:Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare