Închide

Câți bani au scos din buzunare liberalii clujeni să-și asigure mandate de primari și consilieri? Boc s-a împrumutat 45.000 de lei

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - oct. 08, 2020 0 1215

În campania pentru alegerile locale, liberalii clujeni au cheltuit o sumă totală de 975.350 de lei. De departe, cu cei mai mulți bani a contribuit fostul consilier local, Bashar Molhem, care la alegerile din 27 septembrie a reușit să obțină un mandat de consilier județean. Din „venituri proprii”, Molhem a intrat în campania PNL cu nu mai puțin de 76.500 de lei.

La distanță considerabilă se poziționează actualul și viitorul președinte al Consiliului Județean, Alin Tișe, care a contribuit în campanie, tot din „venituri proprii”, cu suma de 40.000 de lei.

Primarul Emil Boc este singurul dintre candidații liberali clujeni care a depus în campanie bani din „împrumuturi”, suma fiind considerabilă ce e drept, respectiv 45.000 de lei.

Primarul din Dej (fost PSD, actualmente PNL), Costan Morar, a contribuit în campania liberalilor, din venituri proprii, cu 22.000 de lei.

Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, a contribuit cu suma de 11.150 de lei – „venituri proprii”.

Directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, care de asemenea a câștigat un mandat de consilier județean, a depus suma de 19.500 de lei -„venituri proprii”.

O sumă modestă de 3.300 de lei a depus și viceprimarul în funcție al municipiului, Dan Tarcea.

Mai jos lista completă cu contribuțiile candidaților liberali din județul Cluj, cu mențiunea că AEP decontează aceste sume, dacă partidele prezintă documentații financiare conforme, care să ateste cheltuielile efectuate pe parcursul campaniei electorale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu