Închide

Cătălina Ponor se retrage după 26 de ani. 2 momente de neuitat în un sfert de secol: „La Cluj am trăit momente unice”

SportTop News by Actual de Cluj - oct. 05, 2017 0 392

Ajunsă la 30 de ani, gimnasta Cătălina Ponor se retrage din activitate, nu înainte însă de a declara că la Cluj a trăit „momente unice”.
„Sunt mândră de tot ce am realizat și tot ce am sacrificat pentru acest sport, pe care l-am iubit și îl iubesc în continuare, cu bune, cu rele, cu suișuri și coborâșuri. Îmi este greu să mă despart de ceva ce am făcut cu pasiune, dăruire, devotament, dar la un moment dat toate se opresc”, a scris Ponor în mesajul în care își anunță retragerea din activitate. Motivele retragerii – sănătatea, „care se cam joacă cu mine”, și vârsta. „Am decis să spun Stop! Îmi voi termina anul cu concursurile mici care au mai rămas și demonstrațiile deja planificate, după care din decembrie voi urma alt curs al vieții, tot pe lângă sport, dar altfel, în ideea de a ajuta în continuare gimnastica”.

Palmaresul Cătălinei Ponor numără 23 de medalii europene, mondiale și olimpice; cariera sa numără 26 de ani și, spune ea, a avut două momente de neuitat în acest sfert de secol de carieră: „1 — Olimpiada de la Atena, unde am realizat mai mult decât am visat, 2 — Campionatele Europene de la Cluj, unde am trăit niște momente unice atât frumoase în fața propriului public, cât și mai puțin plăcute, cu doar o zi înaintea finalei de la bârnă”. Amintim, Cătălina Ponor a fost una dintre cele patru gimnaste românce ajunse în campionatul european de gimnastică de la Cluj. Momentul „mai puțin plăcut” de care spune gimnasta că s-a întâmplat la Cluj se referă la finala la sol, unde pentru o jumătate de punct scăzut de juriul de apel din nota prestației sale de la sol, Cătălina Ponor a ieșit din primele opt sportive ale competiției și deci din finală. Cele frumoase sunt palmaresul de la competiție: Cătălina Ponor a încheiat concursul cu medalia de aur la bârnă.

 

Citește și:

Campionatul Național de gimnastică, după 36 de ani la Cluj. Multipla campioană Cătălina Ponor poate fi urmărită în Sala Polivalentă. Programul complet al competiției

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare