Închide

Cât va costa să parchezi bicicleta în „curtea” Primăriei

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - aug. 13, 2019 0 468

Primăria intenționează să amenajeze parcări pentru biciclete în toate parkingurile publice din oraș. Prin sacrificarea a câte două locuri de parcare, urmează să se creeze 40 de noi locuri pentru bicicliști în fiecare parcare supraterană pe care Primăria o deține în cartierele orașului. Aceste locuri vor fi închiriate, tariful propus fiind de 50 de lei/an.

Primăria a inițiat o dezbatere publică pe tema propunerii de amenajare a unor locuri sigure pentru parcarea bicicletelor în parkingurile orașului. Discuția va avea loc în 14 august, de la ora 17.00 în Sala de Sticlă din sediul central al instituției. Propunerea urmează să fie implementată prin modificarea regulamentului local privind închirierea locurilor de parcare în parkingurile din oraș. Varinata rezultată în urma dezbaterii publice va ajunge pe masa Consiliul Local pentru votul de intrare în vigoare.

Intenția este de a se amenaja, pe câte două locuri de parcare din fiecare parking al Primăriei, câte un rastel cu acces securizat, pe bază de cartelă, unde să poată fi parcate câte 40 de bicicletele. Modul de atribuire al locurilor se face în aceleași condiții ca cele pentru deținătorii de autoturisme, prioritate având cei cu domiciulul în proximitatea parkingurilor. Taxa propusă este ca noile locuri de parcare pentru biciclete să fie închiriate cu 50 de lei/an per loc.

Despre proiect, Primăria spune că a rezultat în urma unei propuneri votată în cadrul bugetării participative.

Cum sună regulamentul propus de Primărie pentru parcare bicicletelor în parkinguri:

Locurile de parcare vacante pentru biciclete vor fi atribuite pe bază de abonament anual, cu prioritate persoanelor fizice care au domiciliul stabil/reședința în cartier și care au în proprietate o bicicletă, în ordinea depunerii cererii.

Se alocă maxim patru locuri de parcare pentru biciclete pentru aceeași unitate locativă.

Abonamentul este valabil și se achită anual până la data de 31 martie a anului în curs.

Începând cu anul 2019, tariful anual al abonamentului de parcare pentru o bicicletă este de 50 lei/an.

Subînchirierea sau folosirea locurilor de parcare pentru biciclete de către alte persoane cu consimțământul abonaților este interzisă.

Serviciul pentru Administrarea Parcărilor nu răspunde de furtul, distrugererea sau vandalizarea bicicletelor parcate în parkinguri.

Circulația bicicletelor în parkinguri se face pe accesul destinat pietonilor, pe lângă bicicletă.

Odată cu instalarea în rastel, bicicletele vor fi asigurate de către titularii abonamentelor printr-un sistem propriu de prindere.

Titularul abonamentului are obligația de a păstra curățenia pe locurile de parcare pentru biciclete și de a le utiliza în condiții normale.

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare