Închide

Casele din curtea blocului. Boc s-a arătat îngrijorat cu privire la urbanismul de pe Câmpului

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Luminiţa Silea - mai 21, 2020 0 874

Un proiectul asumat de arhitecta Adriana Matei, profesor la Facultatea de Arhitectură din Cluj, coordonatoarea doctoratelor multor arhitecți din Cluj și nu numai, a alertat comisia de urbanism a Primăriei la ședința din 18 mai. Proiectul propunea amenajarea a două case unifamiliale pe strada Câmpului la nr. 125, numai că terenul apărea ca o curte a unui imobil deja construit în zonă.

Primarul Emil Boc a respins proiectul și cerut verificări suplimentare cu departamentul juridic, tocmai pentru ca să se asigure că cei care vor să construiască nu au comis vreo fraudă.

Pe o parcelă de 1160 de mp de pe strada Câmpului nr.125, doi beneficiari privați (FURTUNĂ MIRCEA-IOAN ŞI IGNAT MIRCEA) au cerut aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru amenajarea a două case unifamiliale cu parter și etaj. Proiectanți sunt  DAR LINE ENERGY CLUJ-NAPOCA, șefa de proiect IORDANESCU FLAVIA iar din echipa de proiect face parte și arhitecta Adriana Matei, profesor reputat de la Facultatea de Arhitectură, coordonatoare de organizație profesională sau de școală doctorală.

Comisia a remarcat că terenul este în continuarea unui imobil deja edificat pe strada Câmpului, cu demisol, parter și două etaje care apare la stradă în fața celor două case propuse și neavând niciun fel de teren împrejur, după edificarea celor două noi locuințe unifamiliale. „S-a construit prima casă la stradă pe parcelă. Apoi apare terenul dezmebrat în 2014”, a explicat arhitectul șef, Daniel Pop. El a desenat și pe planșe pentru a arăta situația din teren a proiectului.

Proiectanții nu au fost de față. Primarul Emil Boc a cerut și juridicului să analizeze în profunzime proiectul și să dea un punct de vedere deoarece  situațiaa arată ca un abuz și ar putea să fie o fraudă cu terenuri.

„Trebuie să vedem exact situația juridică. Îmi miroase a fraudă. Poate investitorul inițial nu a respectat proiectul și noi vom putea să atacăm și să cerem respectarea situației inițiale. Nu vreau o anatemă pe acest investitor, poate este în regulă proiectul. Dar trebuie să avem toate datele”, a apreciat Boc.

El a recomandat arhitectului șef să nu mai vină nepregătit la ședință și să ceară toate datele despre proiect, tocmai ca în comisie să se poată lua cea mai bună decizie.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare