Închide

Care a fost cauza incendiului din Făget de ieri, cu 10ha afectate

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 10, 2024 0 180

Incendiul de la litiera pădurii Făget de ieri, cu zece hectare afectate, ar fi fost produs de o persoană necunoscută care a vrut să igienizeze un teren, cum se întâmplă frecvent în această perioadă.

Cel mai probabil a fost vorba despre o persoană necunoscută care a aprins vegetația uscată pentru igienizarea terenului, ulterior focul extinzându-se la litiera pădurii, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș.

Amintim, pompierii din Mănăștur ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au rămas la fața locului peste noapte pentru supravegherea zonei afectate de incendiul de litieră izbucnit ieri, în apropierea drumului Sfântului Ioan, în Făget. ”Având în vedere faptul că zona a cuprins foarte multe pante abrupte, iar peste noapte nu au vizibile flacări deschise, dimineața au fost observate mai multe focare care s-au reaprins în interiorul depunerilor de resturi vegetale din pădurea de rășinoase”, au spus dimineață pompierii. Drept urmare forțele de la fața locului au fost suplimentate cu trei mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca din Mănăștur, dar și din cadrul Ocolului Silvic, a Regiei Autonome a Domeniului Public, de la Poliția Locală și compania de salubritate.  Incendiul din apropierea drumului Sfântul Ioan a fost lichidat în jurul orei 22 aseară, au anunțat pompierii, dar voluntarii rămași în zonă susțin că focarele nu erau stinse, dovadă că s-au reaprins în cursul nopții. Au fost afectate aproximativ zece hectare de litieră. ISU Cluj arată că la fața locului rămâne peste noapte pentru supravegherea o autospecială de intervenție rapidă și comandă din cadrul Detașamentului 2 din Mănăștur.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu