Închide

Când ajung în Cluj autobuzele electrice

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 05, 2018 0 1410

Administrația locală vrea să cumpere și anul acesta autobuze electrice pentru Cluj, tot cu fonduri nerambursabile. Deja, Primăria a comandat deja 11 autobuze electrice pe proiectul din fonduri elvețiene derulat de municipalitatea clujeană, mijloacele de transport urmând să ajungă în oraș cel mai târziu în mai anul acesta, potrivit oficialilor instituției.

Emil Boc a anunțat că în 2018, intenția Primăriei este să lanseze licitații pentru achiziția de mijloace de transport noi, troleibuze și tramvaie.

Potrivit primarului, din fonduri europene, administrația vrea să mai cumpere 19 autobuze electrice. De asemenea vrea să cumpere și 55 de troleibuze și 22 de tramvaie, prin licitarea unor acorduri cadru, pe mai mulți ani, așa cum a procedat și cu achizițiile făcute până în prezent.

Deja primăria a făcut licitație și a comdat primele 11 autobuze electrice (pe un acord cadru pentru maxim 30 de bucăți încheiat cu compania poloneză Solaris Bus&Coach) care urmează să fie introduse în rețeaua publică de transport a Clujului. Acestea urmează să ajungă în Cluj în aprilie, cel mai târziu mai 2018, după cum a anunțat primarul. Costul unui astfel de autobuz depășește jumătate de milion de euro. Autobuzele achizionate de administrația din Cluj sunt printre cele mai performante aflate pe piață, vor putea fi încărcate wireless, iar modele similare circulă în țări europene foarte dezvoltate, precum Germania sau Elveția.

Primăria pregătește și infrastructura necesară acestor noi autobuze, inclusiv incărcare wireless a acestora. Anul trecut, Boc spunea că în următorii 3 ani, administrația locală și-a propus să investească peste 40 de milioane de euro din fonduri nerambursabile pentru înnoirea parcului Companiei de Transport Local.

În cazul autobuzelor electrice, Primăria și-a propus să aibă circa 30 de astfel de mijloace de transpot în comun în trafic, în următorii ani.

Vezi și:

Clujul are furnizor de autobuze electrice. Primele bucăți vin în 2018

Cluj-Napoca, primul oraș din România cu autobuze electrice. Autovehicule similare circulă în țări ca Germania sau Elveția

 

Emil Boc a făcut declarații despre planurile de achiziții de mijloacele de transport în comun în emisiunea Dimineți în Realitate difuzată pe  postul radio Realitatea FM Cluj. 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare