Închide

Campioana U BT Cluj a făcut un nou transfer

Sport by Catalin Suciu - nov. 19, 2017 0 333

U-Banca Transilvania a ajuns la un acord cu pivotul lituanian Adomas Drungilas (2,03 metri înălțime, 92 kg. greutate), anunță site-ul oficial al clubului.

În vârstă de 27 de ani, Drungilas vine din liga secundă italiană, de la Benacquista Assicurazioni Latina Basket, însă a jucat un singur meci în peninsulă. În sezonul precedent, Drungilas a evoluat în Ungaria, la Zalakeramia, cu medii de 14 puncte, 7 recuperări și 1,3 pase decisive în medie în cele 43 de meciuri disputate. Drungilas a diputat cu Zalakeramia semifinala, fiind eliminat de campioana Alba Fehervar.

Pivotul lituanian a mai evoluat în cariera sa în Austria (Oberwart Gunners), Elveția (Starwings) și în țara natală, la LSU Atletas, Lietkabelis, Palanga și Triobet, fiind un produs al școlii Žalgiris-Sabonis Kaunas.

Palmaresul său cuprinde un titlu de campion al Austriei și o cupă a aceleiași țări, ambele câștigate în 2016 cu Oberwart.

Drungilas a făcut parte din lotul național al țării sale la Campionatul European U20 din 2010, dar și la Universiada din 2013.

”Adomas este un jucător de poziția 5 foarte mobil, este cunocut peste tot pe unde a jucat ca un adevărat luptător, un jucător muncitor sută la sută, care dă absolut tot ca echipa sa să câștige. Cred că avem nevoie de așa ceva și cred că ne va ajuta la îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am impus în acest sezon”, a spus antrenorul Mihai Silvășan.

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare