Închide

Campanie din societatea civilă. Se strâng 50.000 de euro pentru secția de nou-născuți de la „Stanca”

ActualitateSocial by Kristina Reştea - mai 12, 2017 0 397

 

În fiecare an, în România aproximativ 1.500 de nou-născuți pierd lupta pentru viață, iar principalele cauze sunt nașterile premature și lipsa unei dotări minime a maternităților. Aceasta este informația cu care își încep campania cei de la Asociația CERT Transilvania, care vor să strângă 50.000 de euro pentru patru echipamente medicale ce ar urma să fie donate Clinicii Dominic Stanca. Și nu doar statistica dureroasă a inspirat demararea campaniei, explică reprezentanții asociației, ci și experiența reală – unul dintre colegii din echipă a avut de înfruntat problema lipsurilor din spital, când i-a venit pe lume copilul.

„Campania “Dăruiește o șansa la viață!” e menită să contribuie la reducerea deceselor înregistrate în rândul copiilor născuți prematur și a bebelusilor cu suferință severă la naștere. Obiectivul nostru este acela de a strânge suma de aproximativ 50.000 euro, necesară pentru a achiziționa patru echipamente medicale performante ce vor fi donate Sectiei de Neonatologie a Clinicii de Obstetrică-Ginecologie II “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca”, spun reprezentanții CERT Transilvania.

CERT Transilvania reuneşte un grup de oameni care au ca pasiune comună Off road-ul. De aici, însă, s-a dezvoltat o “aripă” caritabilă: pentru că au logistica necesară au început să intervină acolo unde alţii nu au posibilitatea să ajungă. Au dus pachete cu alimente bătrânilor izolați în cătune din Apuseni sau biciclete micuților din familii sărace. Acum adună bani pentru spitalul clujean, pentru a achiziționa aparate despre care medicii le-au spus că ar fi nevoie. „Un coleg al nostru a avut copilul născut prematur și el a trăit experiența lipsei aparatelor acolo”, spune Flaviu Garbo, de la CERT Transilvania, despre începerea campaniei.
Micuțul a trecut cu bine de experiență, are acum doi ani și, la inițiativa părinților, își „donează” în acest an ziua de naștere pentru a aduna fonduri în campanie.

Dacă doriți să vă implicați, găsiți AICI informații necesare

 

Nu e prima acțiune a unei asociații care vrea să se implice în rezolvarea problemelor din spitale. Beard Brothers are în derulare o campanie de strângere de bani pentru cumpărarea de aparatură în secția de arși a Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Asociație din Cluj vinde motor custom ca să cumpere aparate pentru secția de arși a spitalului județean

 

 

  • author photo two

    Kristina Reştea

    Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu