Închide

Campanie civică de curățare a orașului

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 05, 2015 0 528

O fundație, mulți voluntari și oameni din companiile clujene vor șterge graffiti-uri din centru și vor aduna deșeurile din pădurile orașului. Proiectul se numește Clean Cluj 2015 și e la prima ediție. Organizatorii, Fundația Karolyi Gaspar, intenționează să-l transforme într-un eveniment anual.

Campania de cutățenie va debuta mâine cu o serie de acțiuni de cutățare a clădirilor de graffity în Piața Unirii, Piața Mihai Viteazu, Piața Avram Iancu, Bulevardul Eroilor, Grădina Botanică, Cetățuia, Turnul Croitorilor, Cluj Arena și Sala Sporturilor. „Avem parteneri de la o firmă de produse profesionale. Ei vor avea un cort în centru unde vor prezenta aceste aparate, apoi se va merge în oraș pentru a se curăța clădiri”, a explicat Attila Szasz de la Fundația care organizează evenimentul. În 7 mai, împreună cu voluntari de la diferite organizații și companii clujene va mai avea loc o acțiune de adunare a deșeurilor din Pădurea Hoia, Pădurea Făget, Pădurea Feleac și Cetățuie. „Vor participa și voluntari de la Bosh, de la Federația Share, de la Scena Verde. Ceea ce ne dorim ca prin aceste acțiuni să atragem atenția că în spatele mizeiei este o mentalitate, o atititudine a oamenilor care trebuie schimbată. Ne propunem să implicăm cel puțin 200 de tineri voluntari, dintre care 10% ne-am dori să fie străini. Astăzi vom vedea exact pe câți tineri mizăm și vom stabili programul”, a adăugat Szasz.

Proiectul Clean Cluj 2015 se va desfăşura în perioada 6-7 mai și este un proiect care se încadrează între evenimenele din cadrul „Cluj-Napoca, Capitala Europeană a Tineretului 2015”.Co-organizatorii acestui eveniment sunt: Fundația Karolyi Gaspar, Primăria Cluj-Napoca și Total Cleaning Center SRL – Dealer autorizat Karcher. Partenerii oficiali ai evenimentului sunt: Federația Share, Grupul Share Faith, Cinema Mărăști, RADP, CTP, Cluj Arena, Sala Polivalentă, Daisler Print House, Bisericile din Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu