Închide

Calificare istorică pentru CFR Cluj! Record de puncte pentru o echipă din România într-o grupă europeană. Ce nume mari din fotbal pot veni la Cluj în primăvară

SportTop News by Catalin Suciu - dec. 13, 2019 0 252

CFR Cluj a reușit o performanță greu de anticipat în vară. S-a calificat în primăvara Europa League, unde poate da peste nume mari. 12 puncte a făcut campioana într-o grupă cu Celtic, Rennes și Lazio, un record pentru formațiile din România.

Clujenii aveau nevoie de o remiză cu Celtic pentru a fi siguri de calificare. Dar Petrescu n-a jucat la egal. „Dacă facem lucrul acesta, pierdem. Nu avem cum să jucăm pentru egal”, spunea antrenorul înaintea meciului. La CFR nu sunt surprize atunci când se anunță titularii. E o echipă sudată în care pot apărea nume noi doar conjunctural, din cauza unor accidentări sau suspendări. E o echipă muncitoare, care știe ce vrea; exact după chipul și asemănarea tehnicianului său.

Dacă compari lotul CFR-ului cu cel al adversarelor sale din Grupa E, balanța se înclină serios de partea adversarelor. Dacă compari bugetul CFR-ului cu cel al celorlalte formații, la fel, nu există nici urmă de echilibru. Cu toate aceste handicapuri, CFR-ul a compensat printr-o organizare fără cusur. Prin noroc, desigur, dar nu poți face 12 puncte în grupă bazându-te pe noroc. Traore încearcă deocamdată să ajungă la forma care l-a consacrat și a irosit o primă ocazie de gol. Deac e neobosit, Omrani la fel. Djokovic ține mijlocul, face risipă de efort. Încă se joacă fără mari riscuri. Același Lacina Traore irosește ocazia primei părți și trimite slab cu capul din câțiva metri mingea centrată de Ciprian Deac.

Începe partea secundă, cu campioana României forțând și mai mult. Traore se luptă pentru fiecare mingea, trage puternic, dar balonule e respins în corner. Deac execută perfect, îi așază mingea pe cap lui Burcă, iar fundașul venit de la Botoșani ridică tribunele în picioare. E 1-0, iar feroviarii sunt pe cale să obțină o calificare în 16-imile Europa League. Partida nu e jucată.

Cu ochii pe telefoane, pe scoruri live, se știe că Lazio e condusă la Rennes. Petrescu își temperează jucătorii, dar vrea încă un gol să fie liniște. Deac inventează o nouă pasă, iar Djokovic face 2-0. E gata, nu are ce să se mai întâmple. Sticlele de șampanie curg în valuri. CFR e în primăvara europeană.

ECHIPELE DE START

CFR: Arlauskis – Susic, Burcă, Cestor, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio – Deac, Traore, Omrani

Rezerve: J. Fernandez – Pașcanu, Luis Aurelio, A. Păun, Golofca, Hoban, Peteleu

Antrenor: Dan Petrescu

Celtic: Gordon – Bauer, Jullien, Bitton, Bolingoli – Robertson, Ntcham – Sinclair, Morgan, Johnston – Griffiths

Rezerve: C. Hazard – Taylor, Bayo, Ajer, Forrest, Savoury, Dembele

Antrenor: Neil Lennon

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”

Arbitru: Halis Özkahya (Turcia)

În șaisprezecimile de finală, CFR Cluj va avea adversari  puternici. Ar putea juca împotriva unei echipe venite de pe locul 3 în grupele Ligii Campionilor sau împotriva câștigătoarelor de grupă din Europa League, excepție făcând Celtic.

La Cluj pot veni nume grele din fotbalul european ca  Inter, Sevilla, Benfica, Manchester United, Arsenal sau Ajax!

ADVERSARE POSIBILE VENITE DIN LIGĂ

Ajax Amsterdam
Red Bull Salzburg
Inter Milano
Benfica

ADVERSARE POSIBILE CARE AU CÂȘTIGAT GRUPELE EL

Sevilla
Malmo
Basel
LASK Linz
Arsenal
FC Porto
Espanyol
Gent
Bașakșehir
Braga
Manchester United

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu