Închide

Cad bucăți de tencuială pe Eroilor

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 28, 2015 3 481

Încă un incident în centrul Clujului unde bucăți de tencuială din fațada clădirilor cad pe trotuar, cu riscul să rănească pe cineva. În urmă cu puține momente bucăți din tencuiala unei clădiri de pe pietonala Eroilor au căzut pe jos, fără ca cineva, din fericire, să fie rănit. La fața locului au sosit pompierii.

„Am fost solicitați pentru căderi de tencuială de pe un imobil de pe Eroilor”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș. ‘Am intervenit cu o autoscară și o autospecială de intervenție la înălțime. La clădirile vechi există tendința aceasta, de a avea posibile căderi sau elemente care e evident că e posibil să cadă. În apropierea trotuarelor sau în zone aglomerate de pietoni e necesară intervenția noastră, obligația pentru întreținerea clădirilor ține de proprietar. Colegii merg și fac o inspecție vizuală, dacă mai sunt elemente care e posibil să cadă. Au fost și cazuri în care administratorul a refuzat să luăm elemente jos din fațada clădirii, majoritatea construcțiilor sunt monumente istorice, și și-au asumat răspunderea prin intervenția unor operatori specializați în restaurări. S-a balizat zona respectivă”.

Biriș spune că numărul solicitărilor în care pompierilor li se cere să îndepărteze elemente din fațadă ce prezintă risc de desprindere s-a mărit în ultimii ani, iar explicația e numărul de zone pietonale în creștere din centrul istoric al orașului. „Au fost destul de multe solicitări, în ultimii ani s-au înmulțit pentru că s-au făcut multe zone pietonale în centrul vechi, străzile care au devenit pietonale au necesitat mai des intervenții”, a spus el.

Amintim, în urmă cu doar trei săptămâni o bucată de tencuială desprinsă din fațada hotelului Continental s-a desprins, a căzut și a rănit o tânără. Vezi aici detalii

Într-un alt caz, în vară, o bucată semnificativă de pasarelă s-a desprins din curtea interioară a unui imobil, alături de întreg tavanul unei încăperi de la parter. Vezi aici ce s-a întâmplat

UPDATE În aceeași zi, la doar câteva ore și 100 de metri distanță, pompierii din Cluj au fost nevoiți să intervină în această după-masă și ca să îndepărteze mai multe țigle de pe o clădire de pe strada Mihail Kogălniceanu, deoarece acestea riscau să cadă în stradă.

Citește și:

“Cadoul” lui Boc pentru Vușcan. Sau de ce ne pică în continuare tencuiala în cap și marea refațadizare din centrul istoric nu merge

3 comentarii

  1. Apreciem efortul de a încropi o ştire în perioada asta dificilă din spatele farfuriilor de sarmale. Trebuie lăuat şi efortul de copy-paste-adaptare.

Scrie un comentariu