Închide

BREAKING Noul rector al celei mai mari universități din țară e Daniel David

EducaţieTop News by Actual de Cluj - mart. 03, 2020 2 1084

Prorectorul Daniel David a câștigat detașat alegerile pentru funcția de rector al celei mai mari universități din țară, ”Babeș-Bolyai” de la Cluj, la scrutinul organizat azi în toate facultățile universității.

David a fost votat de 1.026 din totalul de peste 1.400 de participanți la vot, în vreme ce contracandidatul Ioan Chirilă a fost votat de mai puțin de 400 dintre votanți.

Astfel, David a fost ales de aproape patru sferturi dintre cadrele didactice ale UBB care și-au exercitat dreptul de vot, mai exact 71,35% dintre votanți. David e prorector al UBB pentru cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, în vreme ce contracandidatul Ioan Chirilă, e fost preşedinte al Senatului UBB în ultimii zece ani.

Pentru alegerea noului rector al UBB au fost amenajate 22 de secții de votare, câte una în fiecare dintre cele 21 de facultăți ale universității, precum și o secție suplimentară în clădirea Colegiului Academic.

Cifrele scrutinului:

1.438 participanți la vot
1.403 voturi valabile
1.026 voturi pentru Daniel David
377 voturi pentru Ioan Chirilă
35 voturi anulate

2 comentarii

  1. RELIGIA agresiva nu a putut invinge STIINTA eterna, nici de aceasta data.

    Altfel n-am fi stiut sigur daca bi-milenarul nostru municipiu se va duce dracului sau in rai.

    Asa ca acum si, mai ales dupa referendumul cu familia, cultele (nu cultura) sa se retraga discret in seminariile fiecarei biserici aiurizante, sa nu mai capuseze bugetul universitatii laice si sa-si vada de drumul lor arhaic, anacronic si desuet…

    Asa cum a fost si cum e NORMAL sa fie.

Scrie un comentariu