Închide

Curtea de Apel îi pune lui Boc metroul pe șine

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 04, 2020 0 1111

Curtea de Apel Cluj a desființat definitiv decizia din luna decembrie 2019 a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestanțiilor (CNSC) prin care s-a blocat licitația pentru studiile necesare amenajării trenului metropilitan și metroului în Cluj.

Licitația a fost câștigată de către asocierea Metrans- Systra- SWS Engineering și contestată pe toate căile de către Metroul SA. Acum, câștigătoarea desemnată de Comisia de Licitație din Primărie este repusă în drepturi.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a stabilise în decembrie că Primăria din Cluj a atribuit licitația unei firme cu o ofertă neconformă, însă Boc a preferat să atace decizia în instanță. Edilul Emil Boc a fost acuzat în repetate rânduri de oameni politici că a încurcat proiectul trenului metropolitan prin această licitație gândită la pachet cu metroul, în condițiile în care ultimul a fost exclus din planurile strategice ale orașului. Primarul Emil Boc a blamat instanțele că tergiversează demersurile administrației locale.

„Uitaţi-vă la trenul metropolitan şi la metrou. Deja suntem de vreo două luni şi jumătate într-un joc de-a şoarecele şi cu pisica. Se contestă la Cluj, se contestă şi la Bucureşti. Se judecă la Cluj, se amână la Bucureşti. Măi, fraţilor, da’ ce Dumnezeu facem cu toată treaba asta în ţara asta, nu suntem aceeaşi ţară?Dosarul contestaţiei de pe rolul Curţii de Apel Cluj este suspendat pentru că se aşteaptă decizia de la Bucureşti, iar la Bucureşti s-a amânat cererea pentru săptămâna viitoare. Una dintre firme a atacat şi la Cluj, şi la Bucureşti. Probabil se va desţeleni. Cred că într-o lună se separă apele, ori într-o parte, ori în alta, să se stabilească odată cine este câştigătorul. Ok, dar daţi o soluţie, să ştim câştigătorul ca să mergem mai departe. Dacă vom sta luni şi ani în şir în instanţe, când vom mai cheltui banii?”, a spus edilul la mijlocul lunii februarie 2020.

Ce a decis Curtea de Apel Cluj:

„Admite în parte plângerile formulate de petenţii: 1. M E SRL, membru împuternicit să reprezinte Asocierea S E SPA – S-M E SRL, plângere ce face obiectul dosarului 949/33/2019 al Curţii de Apel Cluj şi 2. Mun. C-N, ce face obiectul dosarului 958/33/2019 al Curţii de Apel Cluj (dosare conexate), ambele formulate împotriva deciziei CNSC nr. 2301/C3/2019, pe care o modifică în parte în sensul că respinge contestaţia formulată de SC M SA şi pe cale de consecinţă menţine raportul procedurii nr. 554410/29.10.2019 emis de Municipalitatea Cluj Napoca.”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu