Închide

BREAKING Focar de Covid la secția ATI de la Spitalul Clujana

ActualitateSănătateTop News by Catalin Suciu - oct. 19, 2020 1 1343

Nici n-a apucat să fie adus în linie Covid, că Spitalul Municipal se confruntă cu un focar de Covid tocmai pe secția de ATI, unde Clujul nu mai are locuri libere pentru pacienții în stare gravă.

Spitalul Clujana ar fi trebuit să preia de joia trecută cazuri de îmbolnăviri cu Sars-Cov-2 și să deschidă sescția de ATI cu 17 paturi. Doar că mai mulți medici s-au infectat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Sunt 12 persoane depistate cu Covid-19.

Autoritățile îl vor deschide din această săptămână, dar parțial, cu doar câteva paturi pe ATI și cu o parte din personalul medical neinfectat.

În Cluj nu mai sunt locuri libere în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. Mai mulți pacienți au fost transferați în alte județe.

25 de locuri ATI are județul pentru pacienții cu Sars-Cov-2, 20 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și 5 la Spitalul de Pneumoftiziologie. La Spitalul de Recuperare mai există o secție cu 10 paturi de Terapie (subintensivă), dar sunt numai două ventilatoare. Din acest motiv, pacienții a căror stare se agravează trebuie transferați.

Prefectul Mircea Abrudean a confirmat focarul de la Spitalul Municipal.

„Sunt 12 angajați din rândul personalului medical, 5 medici și 7 asistente. Activitatea funcționează în condiții relativ normale, au preluat de sâmbătă primii pacienți Covid. S-au luat măsurile necesare, ancheta epidemiologică este în desfășurare. Deocamdată funcționează 6 paturi ATI cu personalul medical existent.”

Prefectul a adăugat că la Clujana vor fi transferați câțiva medici specialiști de Terapie Intensivă pentru a susține activitatea secției.

 

 

Un comentariu

  1. O sectie moderna, cu doctori exceptionali, dedicati, personal medical cum nu prea am vazut in Cluj. Nu fac diferenta intre pacienti, profesionisti. Le doresc sanatate

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare