Închide

BREAKING Coronavirusul ajunge în 12 școli din Cluj

EducaţieSănătate by Mihai Prodan - sept. 21, 2020 0 1345

Au început problemele la școală din cauza infecțiilor cu coronavirus: cazuri de infecție sunt astăzi în nu mai puțin de 12 școli din județ.

E vorba de 15 elevi confirmați cu infecție, și alte 11 cadre didactice, din 12 școli din Cluj, conform unui raport al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Să menționăm, un număr de nouă școli din totalul de peste 300 de unități școlare din Cluj au trecut la scenariul roșu de învățământ după începerea anului școlar, cu clase organizate doar online din cauza cazurilor numeroase de infecție cu noul coronavirus.

În scenariul verde, cu participarea față în față a elevilor și dascălilor, se află 316 de unități de învățământ din Cluj în vreme ce alte peste o sută au adoptat un învățământ hibrid, alternativ, cu participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a și respectiv revenirea parțială prin rotație de una-două săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu. ”Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ”, arată un raport al Inspectoratului Școlar Județean. Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile sau instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi, din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Citește și:

8 școli din Cluj încep cursurile cu porțile ferecate din cauza pandemiei. O singură comună rămâne în zona roșie

BREAKING Coronavirus în școlile clujene. Șase elevi și peste 20 de profesori au fost depistați cu Covid-19 în prima săptămână de școală. Inspector general: „Uitați-vă și la părinți cum se îngrămădesc în fața școlilor. Nu avem ce să facem. Societatea este așa cum este!”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare