Închide

Record de pacienți la Terapie Intensivă din cauza coronavirusului, la Cluj

Sănătate by Mihai Prodan - sept. 21, 2020 0 578

Zeci de pacienți se află internați la terapie intensivă astăzi în Cluj, în stare gravă după ce s-au infectat cu noul coronavirus. Este cel mai mare număr din ultimele săptămâni și probabil cel mai mare număr de la debutul pandemiei.

E vorba de 33 de pacienți internați la Terapie Intensivă astăzi în spitalele dedicate din Cluj cu secții de ATI, spitalul de boli infecțioase, cel de recuperare și cel de pneumoftiziologie. Dintre cei 33 de pacienți internați, 25 sunt cu domiciliul în județul Cluj, iar restul sunt pacienți din alte județe.

Capacitatea de tratament la Terapie Intensivă, în județul Cluj, este de 35 de pacienți simultan – 20 de locuri la Boli Infecțioase, zece la spitalul de recuperare și cinci la pneumoftiziologie. Doar două locuri sunt libere astăzi, la Terapie Intensivă. ”Luăm în calcul să mai deschidem o secție de ATI, urmează să vedem unde”, precizează președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Mircea Abrudean, pentru actualdecluj.ro.

Să menționăm, coronavirusul a ucis până acum 74 de persoane în județul Cluj, de la debutul pandemiei. Vestea bună, însă, este că până acum au fost tratați și vindecați peste opt sute de pacienți infectați. Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmați cu infecție alți 38 de clujeni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.