Închide

BREAKING Coronavirus în școlile clujene. Șase elevi și peste 20 de profesori au fost depistați cu Covid-19 în prima săptămână de școală. Inspector general: „Uitați-vă și la părinți cum se îngrămădesc în fața școlilor. Nu avem ce să facem. Societatea este așa cum este!”

ActualitateTop News by Catalin Suciu - sept. 18, 2020 0 9833

După ce la Liceul Avram Iancu din Cluj a fost depistat un elev cu Covid-19, alte cazuri de infecție cu Sars-Cov-2 apar în școlile din Cluj.

După mai multe sesizări primite de la părinții unor elevi, Actual de Cluj a luat legătura cu Inspectoratul Școlar Județean.  Potrivit informațiilor noastre, la Liceul Gheorghe Șincai o clasă de mate-info a trecut la cursuri online după ce un elev a fost testat pozitiv. Cazuri ar mai fi la școlile Bob și Internațională, la Liceul de Muzică din Cluj, la liceul Onisifor Ghibu și la Colegiul Național Andrei Mureșanu din Dej.

Actualdecluj.ro a luat legătura cu Inspectoratul Școlar județean. Fără a oferi numele instituțiilor de învățământ, ISJ-ul ne-a transmis că până azi, 18 septembrie, adică în 4 zile de mers la școală, au fost depistate 6 cazuri de infecție cu coronavirus în rândul elevilor. Mai rău stau cadrele didactice. Potrivit directorului ISJ Cluj Marinela Marc, 24 de angajați din învățământul clujean sunt infectați.

„Avem cazuri din păcate și nu avem ce să facem. Lumea a circulat în voie, au fost în concedii, nu toată lumea a respectat măsurile. E firesc să apară cazuri. Școlile respectă proceduri, iar copiii sunt în siguranță la școală. Afară, însă, este altceva. Părinții, ați văzut, stau grămadă fără mască la poarta școlii. Ați văzut în supermarketuri cum nu se respectă distanța? Sunt buline puse, dar toată lumea e acolo grămadă. La școală ei sunt în siguranță, dar nu se respectă peste tot aceste măsuri. Deocamdată nu avem nici o școală închisă. Se suspendă cursurile când avem trei cazuri în clase diferite. Eu mi-aș dori să fim toți sănătoși, dar din păcate nu va fi așa. E o situație foarte complicată și sunt convinsă că vor mai apărea cazuri. Nu putem controla numărul de cazuri. Dar nu e nevoie nici de panică în rândul părinților. Nu vreau să greșesc, cumva. Eu știu că sunt 6 elevi și 24 de cadre didactice, sper că nu greșesc”, a declarat Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

98.000 elevi peste  8000 de profesori activează în județul Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.