Închide

Cluj, județul din țară cu cea mai mare rată a infecției cu coronavirus

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 27, 2020 0 656

Situație îngrijorătoare în județul în care un singur oraș a scăpat deocamdată de restricțiile care urmăresc să limiteze răspândirea infecției cu coronavirus, unde masca e obligatorie pe stradă iar majoritatea școlilor au fost închise și mutate în online. Clujul are azi cea mai mare rată a infecției cu coronavirus din întreaga țară.

Este vorba de o rată de 3,7 cazuri la mia de locuitori, cea mai mare din țară, peste București care are azi o medie de 3,18 cazuri. O rată ridicată are și județul Alba, cu 3,66 cazuri la mia de locuitori.

Numărul total al bolnavilor depistați cu infecție la Cluj se apropie azi de opt mii de cazuri, de la debutul pandemiei.

O explicație parțială este și numărul de teste de depistare a infecției efectuate zilnic, cele mai multe în Cluj din toată țara, exceptând Bucureștiul; în ultimele 24 de ore, de exemplu, la Cluj au fost realizate aproape două mii de teste, dintre care peste 500 au fost efectuate la cerere.

Numărul total al testelor efectuate până azi ajunge la aproape 214.000, la Cluj.

Să menționăm, în județul Cluj azi un singur oraș a scăpat de restricțiile determinate de creșterea accelerată a numărului de infecții la mia de locuitori. Practic, azi doar Turda este lipsită de restricții, în vreme ce toate celelalte orașe – Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Câmpia Turzii și Huedin – au restricții care implică între altele obligativitatea purtării măștii în spațiile publice, mutarea cursurilor din școli pe Internet, închiderea restaurantelor și altele.

În Cluj-Napoca ieri rata infecției era de 4,25 de cazuri la mia de locuitori, în Dej – de aproape 5 la mie, în Gherla – 5,8, în Câmpia Turzii de 3,33, iar în Huedin – de 3,1. În Florești, cea mai mare comună din țară, rata infecției era de 4,42 cazuri la mia de locuitori.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare