Închide

BREAKING CFR Cluj, investigată de UEFA pentru încălcarea fair-play-ului financiar. Campioana e amendată cu 200.000 de euro și trebuie să prezinte acte contabile din anii trecuți. Riscă inclusiv excluderea din competițiile internaționale

SportTop News by Catalin Suciu - iun. 21, 2019 0 597

CFR Cluj are probleme privind fair-play-ul financiar. UEFA a început să monitorizeze campioana României, după investiţiile mari facute în ultimii ani, iar ieri clujenii au primit şi sentinţa. “Camera Independentă de Control Financiar al UEFA a anunţat că a deschis investigaţii în urma nerespectării reglementărilor privind reabilitatea financiară”, anunţă site-ul UEFA, citat de prosport.ro.

CFR Cluj va plăti o amendă de  200.000 de euro, bani care vor fi reţinuţi din veniturile obţinute pentru jocurile din cupele europene. Pe lângă asta, formația clujeană va putea înscrie doar 23 de jucători pe lista A, pentru Cupele Europene, față de 25, cât ar fi avut voie.  UEFA a mai solicitat și documente pentru controlul financiar din anii  2017, 2018 şi 2019.

În cazul în care organismul de control va găsi abateri în privința banilor cheltuiți, echipa clujeană va risca inclusiv excluderea din cupele europene. Pentru a-și regla bilanțul financiar, CFR e obligată să ajungă măcar în grupele Europa League.

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu