Închide

Brantner: Nu e nicio criză, nicio grevă, se ridică gunoiul după program normal!

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - oct. 13, 2016 0 236

După greva spontană a angajaților (circa 80 de șoferi și încărcători) uneia dintre cele două societăți care se ocupă de ridicat gunoiul în oraș, compania Brantner-Vereș, clujenii au început să sesizeze că pe străzile pe care locuiesc s-au strâns maldăre de gunoaie și că zonele arată deplorabil. Aceasta, la începutul săptămânii în curs. Conducerea Brantner-Vereș spune că greva spontană a încetat, iar de luni, gunoiul se ridică după program normal în cartierele Someșeni, Bulgaria, Marăști, Gheorgheni, Andrei Mureșanu, Iris, Dîmbu Rotund si zona centrala-Dorobanților.

Administrația locală susține că a avertizat compania să își respecte angajamentele asumate cu asociațiile de locatari și să-și rezolve problemele interne. „Am înțeles că a fost o situție punctuală, internă, că șoferii au făcut un protest spontan. Acum se ridică gunoiul normal. Noi oricum am averizat compania să-și rezolve aceste probleme cu angajații tocmai ca oamenii din oraș să nu sufere de pe urma acestora”, au menționat reprezentanții primăriei.

sursa foto: domnuleprimar.ro

zona Alverna, sursa foto: domnuleprimar.ro

DETALII DESPRE PROTEST AICI:

Se întoarce criza gunoaielor în Cluj? Angajații Brantner sunt în grevă

Directorul companiei de salubritate Branther-Vereș, Ioan Zlati, a spus că nu este nicio criză, nicio grevă și că se ridică gunoiul după program normal, începând de luni. Acesta a recunoscut că există întârzieri generate de faptul că timp de două zile, vineri și sâmbătă nu s-a ridicat gunoiul, dar că acestea vor fi recuperate până la finalul săptămânii. „Noi ne-am cerut scuze față de clujeni. De luni s-a început programul normal de ridicat gunoiul. Mai sunt situații punctuale și întârzieri, însă ele vor fi recuperate. Este și normal pentru că vorbim de 200 de tone de gunoi care s-au strâns cât timp nu s-a lucrat. De joi vom intra și pe zona de case din sector și lucrurile vor reintra în normal”, a spus directorul Brantner-Vereș.

Zlati a mai spus că celelalte probleme legate de contractul colectiv de muncă sunt chestiuni interne care țin de societate, dar că ele sunt în procedură legală. „Renegocierea contractului colectiv de muncă al angajaților a fost deja demarată de mult, doar că trebuie parcursă o procedură legală și că avem anumite constrângeri legale. Oamenii n-au înțeles că legile sunt făcute de alții, nu de noi. Lucrurile au reintrat în normal și aceste chestiuni vor fi rezolvate intern, în companie. Doar vineri și sâmbătă nu s-a lucrat”, a mai spus acesta.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.