Închide

Braconaj la Cluj, o capcană ilegală pentru păsări a fost depistată lângă Cluj-Napoca

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 08, 2023 0 195

Braconaj la Cluj, o capcană ilegală pentru păsări a fost depistată lângă Cluj-Napoca.
Cazul a fost adus în atenție publică de Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB, ai cărei reprezentanți spun că au fost informați despre prezența unei capcane pentru păsări răpitoare in apropiere de Cluj-Napoca. ”Pe teren am constatat că în aceasta erau capturate deja cinci exemplare de coțofană (țarcă) care se agitau foarte tare in căutarea unui loc prin care sa iasă”.
OPMCB arată că acest tip de dispozitiv este folosit in general pentru îndepărtarea – capturare, urmată probabil de ucidere – unor specii considerate invazive, precum cele din familia ciorilor, ”însă utilizarea lor trebuie sa respecte niște condiții stricte, conform unor norme deja de zece ani, nefiind foarte clar dacă nu sunt total interzise de ceva timp”.
”Cu toate ca per ansamblu exista cota de recolta pentru speciile denumite dăunători, exista vânători care prefera metode asimilate drept braconaj și mai mult, se încadrează si la cruzime împotriva animalelor”, mai arată OPMCB, adăugând că polițiștii Serviciului Arme au fost sesizați și au deschis o anchetă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu