Închide

Bosch merge după angajați în orășelele județului

EconomieTop News by Kristina Reştea - nov. 17, 2016 0 331

Grupul german cu centru de producție și cercetare la Jucu organizează în judeţul Cluj două târguri de joburi. Unul va fi la Dej şi un altul la Gherla, iar motivul e creșterea în domeniul producţiei de Soluţii de mobilitate.

Echipa Bosch va fi prezentă vineri (18 noiembrie), la sediul Agenţiei Locale a Forţei de Muncă din Dej, iar câteva zile mai târziu (în 25 noiembrie), la sediul Agenţiei Locale a Forţei de Muncă din Gherla. Compania recrutează cu interviuri pe loc pentru poziţiile de operator-tehnician în producţie, disponibile în prezent în cadrul fabricii de componente electronice pentru industria auto din Jucu. De asemenea, specialiştii în resurse umane prezenţi la eveniment oferă consultanţă şi informare pentru cei interesaţi de posturile de ingineri de calitate şi de procese, ingineri planificatori de produs, şef de schimb, şef laborator de analize fizico-chimice, dar şi poziţii în domeniul financiar şi contabil, resurse umane sau logistică, transmit reprezentanții Bosch.

În fabrica din Jucu, Bosch produce unităţi electronice de control pentru clienţi globali din industria auto. În 2015 şi 2016, fabrica de componente auto din Jucu a adăugat produse noi în portofoliu, inclusiv componente pentru airbaguri şi sisteme de asistenţă la parcare pentru un plus de siguranţă şi confort.

Locaţia din Jucu a demarat recent construcţia unui centru multifuncţional, care va fi dedicat în special pregătirii elevilor în sistemul educaţional dual. În plus, centrul va conţine săli de instruire pentru formarea studenţilor talentaţi şi pentru dezvoltarea continuă a angajaţilor şi laboratoare noi pentru departamentul de cercetare şi dezvoltare.

Vezi şi

Bosch face la Jucu un centru pentru pregătirea elevilor care vor să lucreze în industrie

Ce angajați caută nemții

Compania recrutează pentru toate cele cinci locaţii ale sale persoane cu grad diferit de expertiză, în domeniul comercial, tehnic şi producţie. Printre poziţiile căutate de unităţile de producţie Bosch din Jucu şi Blaj se numără ingineri mecanici, ingineri de testare şi de calitate, ingineri de automatizări şi mecatronică, planificatori de producţie, cu specializare în electronică, electrotehnică, automatizări şi calculatoare, gestionări, logisticieni, economişti, dar şi operatori pentru producţie, fără calificare, dar cu dorinţa de a învaţă. Pentru centrul de cercetare şi dezvoltare, Bosch caută ingineri şi programatori pentru domeniile asistenţă la condus, automotive, industrie conectată, analiză şi testare. Nouă divizie de Shared Services (BPO) din Timişoara, angajează agenţi de call center, suport în achiziţii, economişti, manageri de proiecte IT şi suport IT, analişti SAP, suport tehnic.

Amintim, unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel mondial în furnizarea de tehnologii și servicii, a încheiat anul fiscal 2015 cu o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei (272 milioane de euro) în vânzări consolidate în România, anunţa compania în mai. La Cluj, locaţia din Jucu şi-a triplat producţia de la inaugurare (mai 2014), iar centrul de inginerie lucrează cu 100 de oameni.

Bosch și-a inaugurat în urmă cu doi ani jumătate, în mai 2014, fabrica şi centrul de cercetare de la Cluj: o investiţie de peste 70 de milioane de euro şi un număr de 750 de angajați preconizat pentru finalul aceluiași an. Unitatea de producție și cercetare a concernului german Bosch a necesitat o investiție de 70 de milioane de euro și a primit un ajutor de stat de 25 de milioane și anunța pentru primul an de funcționare la Cluj concentrarea a 750 de angajați în parcul industrial Tetarom III de la Jucu. În 2016, grupul a ajuns în România la peste 3000 de angajați, potrivit reprezentanților companiei. O treime, adică peste 1000 de persoane, lucrează în unitatea de producție Automotive Electronics din Jucu, judeţul Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare