Închide

Bosch mai vrea o fabrică în România unde va angaja 2500 de oameni

ActualitateDezvoltareEconomieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - aug. 27, 2017 0 1281

Grupul german Bosch, cu afaceri de aproximativ 1,5 mld. lei (332 mil. euro) în România, vrea să deschisă o fabrică de mașini de spălat în județul Hunedoara, în localitatea Simeria, aflată la numai trei kilometri de autostrada Sibiu-Arad, dar şi un important nod feroviar al României. Anunțul a fost făcut de oficialii Primăriei din Simeria, după cum informează zf.ro.

Potrivit reprezentanților administrației locale din Simeria, discuţiile dintre oficialii Bosch şi municipalitate au fost demarate în urmă cu trei luni, în prezent gigantul german manifestându-şi interesul de a investi într-o fabrică de electrocasnice, ce urmează să fie construită pe un teren cu o suprafaţă de 20 de hectare, situat într-o zonă apropiată de depoul feroviar din localitate, potrivit oficialilor primăriei Simeria. Investiţia Bosch de la Simeria ar presupune crearea a 2.000-2.500 de locuri de muncă, după cum au spus reprezentanții Primăriei.

Grupul Bosch are în România peste 3000 de angajați, potrivit reprezentanților companiei. O treime, adică peste 1000 de persoane, lucrează în unitatea de producție Automotive Electronics din Jucu, judeţul Cluj.

CITEȘTE ȘI: Doi ani cu nemții la Jucu. Câți angajați are Bosch în Tetarom III și de câți mai are nevoie

Legat de acest proiect de investiţii din Simeria, presa din Hunedoara a scris că la Simeria vor fi ridicate trei hale industriale într-o zonă apropiată de depoul feroviar din localitate. Investitorul va construi o linie de cale ferată proprie (200-500 de metri lungime), care să lege fabrica de depou şi de aici spre clienţii Bosch din toată lumea. După ce investiţia va ajunge la maturitate, din fabrica Bosch de la Simeria vor fi livrate zilnic circa 80 de vagoane de maşini de spălat, potrivit ReplicaHD.

În prezent, germanii deţin pe piaţa locală unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate în Blaj şi Cluj, o unitate de producţie de tehnică liniară în Blaj, un centru de cercetare-dezvoltare la Cluj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.

MAI multe detalii pe zf.ro, AICI – Nu i-a speriat majorarea salariului minim. Gigantul german Bosch creşte miza şi pariază în continuare pe România: Vrea să construiască o nouă fabrică, unde ar urma să lucreze până la 2.500 de oameni

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu