Închide

Boc vede posibilă organizarea Festivalului Untold fără limită de participanți în august sau septembrie

ActualitateAdministrațieFestival by Actual de Cluj - mai 26, 2021 0 290

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că există șanse reale ca evenimente mari precum festivalul Untold să aibă loc în luna august sau cel mai târziu în luna septembrie. Vara aceasta vor urma măsuri de relaxare, diferențiate, de la 1 iunie, 1 iulie și 1 august iar evenimentele majore vor depinde de procentele de vaccinare, a mai spus primarul.

Emil Boc a anunțat la ședința de Consiliu Local că deja Clujul este în scenariu verde iar acest fapt se datorează vaccinării. El a prezentat o serie de cifre consilierilor locali, la ședința din 26 mai, potrivit cărora Cluj-Napoca și Clujul este primul sau pe primele locuri la numărul de persoane vaccinate și a mai spus că estimează că evenimentele de tipul concertului pilot de la Opera Română (derulat cu persoane vaccinate) se vor multiplica în următoarea perioadă. Potrivit cifrelor, Cluj-Napoca e la o rată de aproape 50% de persoane vaccinate, procentul fiind raportat la populația vaccinabilă din oraș, nu la populația totală a municipiului.

„Sunt șanse mari ca Untold să aibă loc. Se pare că toate lucrurile merg în această direcție, iar în august sau septembrie se va putea participa la festival în număr foarte mare, dar condiția pentru acest lucru rămâne vaccinarea”, a spus Boc, arătând că decizia va aparține, în ultimă instanță, specialiștilor și factorilor de decizie de la București.

Boc a mai spus că în aceste condiții, și alt tip de evenimente private precum nunți sau botezuri vor avea loc în următoarea perioadă, însă, că „totul depinde de gradul de vaccinare”.

 

î

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu