Închide

Boc și-a turnat cenușă în cap și le-a jurat credință eternă liberalilor

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 13, 2016 1 699

Și dacă Emil Boc a evitat să apară, ieri, în conferință de presă – alături de liderii PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu, care veniseră la Cluj Napoca să-i lanseze candidatura la Primărie (probabil ca să evite unele întrebări incomode din partea jurnaliștilor) – a avut grijă, în schimb, să se prezinte la adunarea de partid, unde le-a ținut liberalilor un amplu discurs motivant. Sigur, Boc nu și-a cerut scuze în mod direct pentru că în campania alegerilor prezidențiale s-a afișat mai mult cu Elena Udrea, sfidându-l pe Klaus Iohannis, dar a ținut să le transmită noilor săi colegi din PNL că îi apreciază enorm și că înțelege perfect prin ce a fost nevoie să treacă fiecare dintre ei, pentru a-i tolera și a-i acoperi lui greșelile.  „Dacă mai exista cineva prin partid care își imagina sau spera că Boc va schimba macazul, acum nu mai este cazul. Chiar nu mă așteptam la un asemnea discurs, ne-a surprins pe toți. În final a promis că de acum va fi cu trup și suflet al PNL-ul și că va scoate la Cluj un scor cum n-a văzut partidul vreodată”, a povestit o sursă din partea vechii gărzi liberale.

Reamintim că alegerile locale vor avea lor în 5 iunie. PNL încă mai face demersuri pentru a modifica Legea, astfel încât să avem alegeri în două tururi, pentru desemnarea primarilor, însă, este greu de crezut că într-un timp atât de scurt se mai poate schimba ceva. PNL va intra în cursa pentru Primărie cu Emil Boc. La Consiliul Județean e avansat senatorul Alin Tișe. PSD intră în cursa pentru Primărie cu deputatul Aurelia Cristea, iar la Consiliul Județean, pentru funcția de președinte, îl propune pe deputatul Cornel Itu. PSD-ul estimează că va scoate un scor electoral foarte bun pe județul Cluj (30%), dat fiind faptul că va avea și sprijinul ALDE, cel mai probabil, și pe al UNPR.  UDMR o aruncă în cursa pentru Primăria Cluj Napoca pe Anna Horvath, actualul viceprimar, iar pentru Consiliul Județean va defila cu actualul vicepreședinte, Vakar Istvan.

 

Un comentariu

  1. Doamana Fernoaga!

    Daca nu stii sau sursele dvs va informeaza prost si nu ele deci asa cum va spun in ALDE Cluj. Va anuntam ca nu suntem interesati si nici nu se va face o alinata PSD-ALDE la Cluj. ALDE Cluj va merge singur la alegerile locale. Mai intrebati si alti membrii si lider de partid din ALDE. Echipa ALDE din Cluj va merge pe liste proprii la alegeri are candidatii bun si credibili pentru Cluj.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.