Închide

Boc se teme că nu mai ajung la Cluj, banii din PNRR: „Victime colaterale vor fi administraţiile locale, noi vom pierde banii”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 31, 2022 0 436

Primarul Clujului, Emil Boc, avertizează că actualul guvern, din care face parte și partidul său, riscă să piardă banii din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dacă nu vor fi accelerate reformele angajate de România în fața Comisiei Europene.

În urma unei întâlniri cu premierul Nicolae Ciucă, primarul Boc, care este și președintele Asociației Municipiilor, a lansat un avertisment la adresa guvernului, spunând că dacă miniștrii nu fac reformele asumate prin PNRR, miliardele de euro se vor pierde, iar „victimele colaterale vor fi administrațiile locale”, care mizează pe fonduri importante pentru realizarea unor proiecte stringente de dezvoltare.

În cazul Clujului, în PNRR a fost cuprins proiectul metroului, care ar urma să descongestioneze traficul din zona centrală.

Boc spune că la întâlnirea cu premierul Cucă le-a cerut membrilor Cabinetului să „rămână conectaţi la ceea ce are nevoie România”.

Edilul Clujului a mai afirmat că a discutat cu premierul despre concretizarea celor şapte domenii de reformă: tineret- sport, turism, mediu, cultură, sănătate, educaţie şi agricultură, unde, din 2017 întreg procesul s-a blocat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare