Închide

Boc: Primăria va demola toate casele ridicate fără autorizație în zonele Valea Chintăului și Valea Fânațelor, dacă instanțele de judecată vor decide acest lucru

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 03, 2022 1 923

Primarul Emil Boc a reiterat faptul că în Cluj-Napoca există circa 250 de case construite fără autorizație pe Valea Chintăului și pe Valea Fânațelor, în extravilanul orașului. Despre acestea, Boc a spus că marea majoritate ar fi în instanță, după ce Primăria a aplicat sancțiuni celor care le-au edificat fără a deține acest drept.

Mai mult, Boc a spus că susține demolarea și va proceda la demolarea acestor construcții, dacă instanțele de judecată se vor pronunța în acest sens.

”A fost dezbaterea la buget. Am spus și atunci și o spun și acum. Pentru noi legea este sfântă. Oricine construiește fără autorizație de construire i se desființează construcția. Sunt foarte multe procese pe rol pentru demolarea caselor construite fără autorizație, pe Valea Fânanțelor, pe Valea Chintăului. Ce va decide judecătorul nu pot garanta. În acest oraș avem toleranță zero pentru construcțiile ilegale. Amenzile pe care le aplicăm sunt spre maxim, 100.000 de ei . Înțelegem situația socială, dar dacă au un teren că e în extravilan, nu poate oricine și oricum construi. Și-au asumat să le construiască, dar noi nu le putem desfiinta fără sentință a instanței. Mesajul meu, știu că e nepopular și nu le place multora, dar este cu respect pentru viitorul orașului pentru că nu mai putem structura și amenaja cum trebuie pentru că totul se face fără autorizație”, a atras atenția Emil Boc, într-o conferință de presă din 3 februarie, întrebat fiind cu privire la cazul construcțiilor fără autorizație din zonale Valea Fânațelor și Valea Chintăului, adus în atenția publică și de către consilieri locali.

 

Un comentariu

Scrie un comentariu