Închide

Lucrurile bune propuse de clujeni pe care Boc spune că le-a inclus în bugetul orașului din 2022

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 03, 2022 0 524

Bugetul orașului urmează să fie adoptat de consilierii locali la ședința Consiliului Local din 8 februarie. Primarul Emil Boc a anunțat astăzi că a preluat o serie de idei bune de la societatea civilă din Cluj, de la cetățeni sau de la consilierii locali USR și PSD.

Printre acestea, Primăria își va asuma, printre altele să studieze dacă este nevoie de o nouă maternitate în oraș și să facă o astfel de secție la spitalul Clujana, să pornească proiectul pistei metropolitane de biciclete de-a lungul Someșului pe modelul colaborării cu celelalte administrații aplicat în cazul Centurii Metropolitane, să extindă linia de troleibuz în cartierele Gherogheni și Zorilor sau să caute amplasamente pentru construirea unor școli publice în zona Câmpului și Europa sau a unei creșe publice în cartierul Între Lacuri.

Primăria mai dorește să extindă în oraș programul de montare de panouri fotovoltaice pe blocurile de locuințe sau pe clădirile industriale prin acordarea unor subvenții de 85-100%, grație accesării unor fonduri europene pentru implementarea programului în Cluj-Napoca, dar și să extindă programul o masă caldă în școli din municipiu. De asemenea, vrea să modernizeze strada Edgar Quinet sau să creeze o serie de legături între artere din cartierul Bună Ziua.

Bugetul orașului urmează să fie adoptat de consilierii locali la ședința Consiliului Local din 8 februarie.

Primarul Boc a ținut să spună că municipalitatea nu deține adevărul absolut, atfel că în bugetul pe 2022 și-a asumat politic împreună cu colegii din PNL și cu partenerii de coaliție lcoale, UDMR să susțină în bugetul pe 2022 o serie de propuneri venite de la Consiliul Civic Local, USR, PSD sau diverși cetățeni, chiar și de la partenerii de coaliție locală,  UDMR.

Primăria a organizat în 27 ianuarie, la propunerea societății civile, o dezbatere publică pe tema proiectului de buget pe 2022.
Acest proiect de buget urmează să intre în dezbatere și aprobare la ședința Consiliul Local din 8 februarie.

 

Boc a prezentat o listă de 20 de puncte/propuneri pe care Primăria și le va asuma să le susțină în bugetul anului 2022:

 

ââ

Nici un comentariu

Scrie un comentariu