Închide

Boc laudă “clubul de jazz” creat pe o stradă proaspăt modernizată în centrul Clujului

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - aug. 16, 2022 0 4355

În avanpremiera festivalului Jazz in the Park, artiștii au transformat strada Emmanuel de Martonne într-un veritabil club de jazz, în cadrul primului eveniment din seria Pop-Up Jazz Club. Artera pe care s-au organizat concerte de jazz la finalul săptămânii trecute face parte din proiectul Primăriei de modernizare a zonei Kogălniceanu, aflat în prezent în plin șantier de modernizare.

 

“Muzica jazz răsună pe străzile orașului. În avanpremiera festivalului Jazz in the Park, artiștii au transformat strada Emmanuel de Martonne într-un veritabil club de jazz, în cadrul primului eveniment din seria Pop-Up Jazz Club. Aceste evenimente beneficiază de sprijin financiar de la Primăria și Consiliul local al Municipiul Cluj-Napoca în valoare de 60.000 lei”, a ținut să felicite primarul Emil Boc organizatorii concertelor de jazz de pe Emmanuel de Martone, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul de modernizare a zonei Kogălniceanu– Iuliu Maniu(din care face parte și strada Emmanuel de Martone) nu este doar este cel mai așteptat proiect de pietonalizare din centrul orașului, având în vedere că pentru el se face lobby de mai bine de 10 ani. Este și o lucrare prin care se face un mare pas spre sustenabilitate, remarcă specialiști arhitecți. Biroul Mossfern, al cărui proiect a câștigat concursul de soluții organizat pentru modernizarea zonei din centrul Clujului, arată că, atât prin tipul de pietre folosite pentru pavaje, cât și prin modul de îmbinare și montare a acestora, lucrarea „refuză” granitul din China utilizat cel mai frecvent în oraș și evită complet utilizarea cimentului și a nisipului. Există pavaje realizate cu labradorit din Ucraina, care sclipesc, la propriu, dar și cu roci magmatice din zona Afyon, Turcia.
Pe lângă lucrările de calitate, artera Emmanuel de Martone, unde lucrările au fost recent finalizate, a fost gazda unui concert de jazz, organizat în avanpremiera festivalului Jazz in The Park.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu