Închide

Boc, în conflict cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: „Orice ministru ar trebui să știe că nu poți să stabilești sarcini fără să dai bani”

ActualitatePoliticaSănătateTop News by Cosmina Fernoaga - ian. 10, 2021 0 489

Primarului Clujului, Emil Boc, continuă schimbul de replici cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe tema finanțării campaniei de vaccinare anti-COVID.

Reamintim că prin interemediul Asociației Municipiilor, edilul Clujului a solicitat Ministerului Sănătății să asigure finanțarea autorităților locale pentru organizarea și desfășurarea centrelor de vaccinare. Într-o intrevenție telefonică la Digi24, Boc a plusat, reproșânud-i ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, că nu poate stabili sarcini „fără să dea bani”. Boc a adăugat că primarii din Asociația pe care o conduce „sunt extrem de revoltați” în privința atitudinii ministrului Voiculescu care „ignoră niște principii după care se conduce UE”.

– „Este un principiu larg, european recunoscut, că nicio sarcină nu poate fi atribuită în plus administrațiilor locale fără să-i acorzi susținerea financiară aferentă. Se pare că la Ministerul Sănătății acest lucru nu s-a înțeles suficient, noi de acest lucru am fost nemulțumiți și am sesizat Ministerul Sănătății. Toți primarii sunt extrem de dedicați să se implice și să susțină procesul de vaccinare, pe care îl considerăm de interes național. Ne dorim să fie o reușită” a spus Boc.

– „Dacă totuși avem o dimensiune și o viziune europeană, orice ministru ar trebui să știe din Guvernul României că nu poți să stabilești sarcini fără să dai bani. Sarcini suplimentare se dau, dacă ai alocată resursă suplimentară. Asta nici măcar nu într-un proiect de OUG, nici într-un extemporal la dirigenție la clasele I-IV nu se face, darămite la nivelul unei țări europene! Primarii din Asociația Municipiilor sunt extrem de revoltați de această abordare și această atitudine a ministrului sănătății care într-un act fundamental al statului român ignoră niște principii după care se conduce Uniunea Europeană. Nu știu în alte locuri unde a condus dl. ministru, dacă după același principii s-a condus, dar în privința a ceea ce înseamnă administrația publică locală avem pretenția la respectul pe care îl merită acești primari care reprezintă mai mult de jumătate din populația României și 70 la sută din PIB-ul care se produce în România aici se produce!””, a mai adăugat Primaul, citat de G4Media.

Vlad Voiculescu a transmis că este mirat de atitudinea conducerii asociației și că se aștepta ca o astfel de discuție să fie tranșată instituțional, între instituții ai căror lideri, ”de altfel se și cunosc”, cu referire la Emil Boc.
Voiculescu a mai spus la la Digi24 că nu înțelege de ce Emil Boc nu a discutat direct cu el sau de ce nu l-a sunat pe premierul Florin Cîțu, deși sunt colegi de partid.

Citește și 

Prin vocea lui Boc, Asociaţia Municipiilor se revoltă împotriva Guvernului: Primăriile, obligate să doteze centrele de vaccinare fără să primească și banii necesari

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.