Închide

Boc felicită PNL-ul după alegerile europarlamentare

Politica by Luminiţa Silea - mai 28, 2014 0 223

Deși liberalii au obținut un procent mic la nivel național, primarul Emil Boc, a ținut să felicite partidul istoric. A salutat, de asemenea, procentul obținut de UDMR deoarece partidul a reușit o mobilizare extraordinară a electoratului.

Sursa foto: Emil Boc (Pagina Oficială)

Sursa foto: Emil Boc (Pagina Oficială)

În Cluj, la alegerile europarlamentare din 25 mai, PSD a obținut 24,96 % din voturile exprimate, UDMR a obținut 16,44%, PDL 16,14 %, PNL 13,75 %, PMP 6,57% și Mircea Diaconu 6,27%.

La nivel național, alianța PSD-UNPR-PC a primit 37,60 % din voturile exprimate. Pe următorul loc este PNL cu 15 %, urmat de  PDL cu 12,23 %. Apoi urmează independentul Mircea Diaconu cu 6,81 %, UDMR cu 6,30 % şi PMP cu 6,21 %, după cum a anunțat Biroul Electoral Central după centralizarea voturilor din 99,99% din secțiile de votare din țară.

„UDMR merită felicitat pentru mobilizarea electoratului. Țin să felicit însă PNL-ul, nu pentru procentul obținut ci pentru că au refuzat să se vândă pe un pumn de arginți PSD-ului și lui Tăriceanu. Este un partid istoric care nu a cedat și care trebuie moral felicitat”, a declarat Boc.

În ceea ce privește rezultatul obținut de PDL, fostul premier și lider al democrat-liberalilor spune că este unul modest. „În ceea ce privește ceea ce va urma, vreau să spun că partidele de dreapta trebuie să aibă înțelepciunea să ajungă la un singur candidat pentru prezidențiale. Așa putem să batem PSD. Și acest partid poate fi bătut pentru că rezervorul său de creștere se închide undeva la 40% după cum ne-au arătat aceste alegeri”, a mai spus Boc.

  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu