Închide

Boc, despre mirosul de gunoi în putrefacție din oraș în ziua când a depus jurământul pentru un nou mandat: „Este prețul pe care îl plătim pentru că nu am rămas cu gunoiul în stradă în perioada 2015-2020”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 21, 2020 0 968

Primarul Emil Boc și noii consilieri locali au depus jurământul pentru un nou mandat de 4 ani în fruntea orașului. Ședința online de constituire a noului executiv a generat mai multe comentarii prin care se semnala situația gunoiului Clujului de la Pata Rât și a mirosului pestilențial de gunoi în putrefacție care a pus stăpânire pe oraș.  Imediat după ședința de constituire, primarul din Cluj a convocat o conferință de presă și, întrebat fiind din nou asupra situației, a anunțat că ea e generată de faptul că se mută gunoiul din rampa temporară a orașului în noul Centru Integrat de Management al Deșeurilor și că miroul a apărut după ce mai mulți factori au influențat transferul, aici menționându-i pe cei atmosferici dar și cantitatea foarte mare de gunoi care s-a mutat.

Primarul Emil Boc a spus că a dat dispoziții ca să se amelioreze situația sesizată de clujeni privind mirosul. Adică transferul să se facă limitat și ținând cont de condițiile atmosferice, în așa fel încât să nu se mai creeze disconfort în oraș.

„E prețul pe care îl plătim pentru că nu am rămas cu gunoiul în stradă în perioada 2015-2020”, a spus primarul.

După sistarea depozitărilor în rampa veche de gunoi a orașului, tot în proximitatea ei municipiul a creat o rampă temporară de stocare unde s-a stivuit gunoiul clujenilor și a rezultat un munte de gunoi la propriu, rampa fiind administrată de Regia Autonomă a Domeniului Public din subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca. De toamna aceasta s-a deschis noul depozit de gunoi al Clujului și s-a sistat depozitarea în rampa temporară.

Tot regia administrează și noul depozit Centru Integrat de Management al Deșurilor făcut de Consiliul Județean pentru a primi gunoiul din întreg județul, contractul fiind atribuit direct pe o perioadă de 2 ani.

Primarul Emil Boc nu a vorbit despre costurile operațiunii de mutare a gunoiului la noul Centru ,nici de implicațiile ecologice sau de eventuale măsuri care s-au impus pentru manipularea muntelui de gunoi.

Mai mulți clujeni de pe strada Tulcea din cartierul Între Lacuri au pornit o campanie prin care îndeamnă oamenii din oraș să sesizeze Primăria, Garda de Mediu sau Agenția pentru Protecția Mediului chiar Direcția de Sănătate Publică în privința mirosului de gunoi care se simte în mai multe cartiere din Cluj dar și în zona Aeroportului Internațional. Aceasta după ce, proapăt alesul director al Gărzii de Mediu din Cluj, Viorel Pleșa (fost director la Direcția de Ecologie Urbană și Spații Verzi în Primăria condusă de Emil Boc) a declarat, citat de stiridecluj.ro, că doar un singur cetățean s-a plâns de mirosul de gunoi, dar că oricum nu are ce să facă deoarece nu există aparat de măsurare. „Putem numai să mirosim”, a sintetizat situația de la Cluj, Pleșa.

Vezi și: Clujul miroase a fosă septică de la gunoiul din Pata Rât. Clujenii din cartierul Între Lacuri au pornit o campanie prin care îndemană oamenii să facă sesizări la Primărie și la Garda de Mediu

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare